Melyik a lényegesebb érték (amh, v)?
Figyelt kérdés
Nem rég vettem egy rc helikoptert, de sajnos nem volt hozzá töltő. Az aksija li-poly, 3,7V 1300mAh. Egy töltő esetében mely értéknek nem szabad nagyobbnak lennie? Ugyanis házilag akarok gyártani hozzá (számítógép tápból), de nem akarom tönkre vágni az akksit. A válaszokat előre is köszönöm.:)2014. febr. 28. 20:21
1/5 anonim válasza:
Ebben az esetben mindkettő fontos. A feszejt ne lépd túl és olyan töltőt csinálj neki, ami mondjuk max 2-300mA-t tud leadni, nehogy megfőzd az akksit.
Normál esetben, ha van hozzá töltő, akkor csak a fesz értéket kell nézni.
Én inkább vennék hozzá egy töltőt ahelyett, hogy fabrikálok, mert az biztonságosabb megoldás.
2/5 Tengor válasza:
Li-Poly töltőt nem olyan egyszerű csinálni, mint NiMH v. ólom aksi töltőt.
3/5 anonim válasza:
#1 vagyok... a feszejt ne csak ne lépd túl, de alacsonyabbra se állítsd. Mindkettő tönkrevághatja az akksidat.
4/5 A kérdező kommentje:
20:25 : igen, venni egyszerűbb lenne, de elég húzósak az árak (4-5 ezer körül)... a tápon van olyan kábel, ami lead 3.3voltot 28ampert, illetve van egy olyan adapterem, ami 12voltot és 1,25ampert képes leadni... ezek akkor gondolom nagyon nem jók:S... még az usb-s megoldás jutott eszembe, de ha jól tudom, az 5voltot ad le...
2014. febr. 28. 20:38
5/5 anonim válasza:
Hát ezek tényleg nem jók. Lehet, hogy drága a töltő, mégis az lesz a vége.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!