Egy FSP Raider 650W elég ehhez a konfighoz?
Asrock Z87 Fatality Killer alaplap
Intel Core i7 4770k processzor
Sapphire R9 280x toxic vga
Scythe katana 4 cpu hűtő
Corsair Vengeance 8Gb KIT ram
WD Caviar Blue 1TB hdd
5db Arctic F12 rendszerhűtő
2db Aerocool rendszerhűtő
Kingston 128GB SSD
ODD Nincs és nem is lessz.
Miért akarsz ilyen drága vga-t venni? Mi a cél? Én feleslegesnek tartom.
Milyen a monitorod? Hifi?
i7-est írsz, most meg 145-ért keresel vga-t, miközben egy olcsó, belépő kategóriás TN paneles monitort tervezel venni,m amin még digitális bemenet sincs? :/
R9 290 van 145 alatt, 290X meg 150 körül. Nvidiából meg GTX780. Továbbra se látom értelmét az ilyen drága kártyáknak, sokkal jobban megéri 1-1,5 évente cserélni. De a te dolgod.
Több ok miatt:
-Az esetek többségében feleslegesnek érzem a csúcskártyákat. 1 monitorhoz, full hd felbontásra nem létkérdés ez a kategória. Mindegy, hogy 50-60, vagy 100fps-ed van egy játékban. Persze vannak kivételek. A másik, hogy rengeteg az olyan grafikai beállítás, ami gyakorlatilag mozgás közben nem észrevehető, de bekapcsolva kifekteti a kártyákat. Ne ezeket érdemes mellőzni és máris sok erő felszabadul.
-Hangosak, melegszenek. A csúcskártyákra ez jellemző, viszont a következő generáció közép-felső kategóriája kisebb fogyasztás, melegedés, hang mellett fogja tudni ugyanezt a teljesítményt.
-Rossz az ár/érték arányuk. Egy nem sokkal gyengébb vga jelentősen olcsóbb.
-Rengeteget lehet rajta bukni. Egy csúcskártyán rövid idő alatt egy minimálbérnyi pénzt bukik az ember, miközben kérdéses, hogy valóban szüksége van-e rá.
Összességében kifizetődőbb időnként cserélni egy közép-felső kategóriásra, amivel az adott időben a játékok szépen elfutnak. Így az öreg kártyáért még kapni értelmes pénzt, az új kártya meg nem kerül horror összegbe. Közben pedig naprakész a PC.
*lehet
*sötét oldalra
Bocsi telón írtam!
SLI/CF meg még inkább szopás, szerintem. Annyiból inkább 1 erősebb kártya és akkor nincs driver-függés, dupla zaj,melegedés, fogyasztás dupla bukó a kártyákon.
Egy gtx770/r9 280x szintű kártyával full hd-ban gyönyörűen el lehet játszani. Nézzél teszteket a prohardveren. És ez 90 ezres kategória. Nekem 7850-em van, amit kicsit meghúztam és tök maxon meg a BF3 pl. Namost ez semmi vga egy 280X-hez képest.
Én inkább költenék pl a hifire. Mert az megér minden forintot, iszonyatos élmény a zenehallgatás, filmnézés egy rendes motyón. Ráadásul nem is buksz rajta hónapok alatt egy vödör pénzt. Persze mindenki máshogy súlyozza a dolgokat. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!