Egy FSP Raider 650W elég ehhez a konfighoz?

Figyelt kérdés

Asrock Z87 Fatality Killer alaplap

Intel Core i7 4770k processzor

Sapphire R9 280x toxic vga

Scythe katana 4 cpu hűtő

Corsair Vengeance 8Gb KIT ram

WD Caviar Blue 1TB hdd

5db Arctic F12 rendszerhűtő

2db Aerocool rendszerhűtő

Kingston 128GB SSD

ODD Nincs és nem is lessz.

2014. febr. 23. 22:49
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:
Rendben akkor milyen vga-t vegyek? a keret rá kb. 145k +-
2014. febr. 25. 05:51
 12/19 Osynho ***** válasza:

Miért akarsz ilyen drága vga-t venni? Mi a cél? Én feleslegesnek tartom.

Milyen a monitorod? Hifi?

2014. febr. 25. 13:52
 13/19 A kérdező kommentje:
Hát azért kell erős vga mert már 2 éve erre gyűjtök és a lúd legyen kövér.A lényeg hogy kell mert majd GTA 5 BF4 stb játékok full grafon mennyenek.A lényeg hogy lécci írj 145k-ig egy vga-t. Monitorom még nincs de ez lesz: [link]
2014. febr. 25. 16:52
 14/19 Osynho ***** válasza:

i7-est írsz, most meg 145-ért keresel vga-t, miközben egy olcsó, belépő kategóriás TN paneles monitort tervezel venni,m amin még digitális bemenet sincs? :/

R9 290 van 145 alatt, 290X meg 150 körül. Nvidiából meg GTX780. Továbbra se látom értelmét az ilyen drága kártyáknak, sokkal jobban megéri 1-1,5 évente cserélni. De a te dolgod.

2014. febr. 26. 09:09
 15/19 A kérdező kommentje:
Ja nem is láttam hogy nincs benne hdmi bementet kösz hogy szóltál xd... Majd keresek egy jó monitort amugy meg nem tudom miért ellenzed a drága gép megvételét de azért kösz hogy írtál vga-t :D
2014. febr. 26. 16:19
 16/19 Osynho ***** válasza:

Több ok miatt:

-Az esetek többségében feleslegesnek érzem a csúcskártyákat. 1 monitorhoz, full hd felbontásra nem létkérdés ez a kategória. Mindegy, hogy 50-60, vagy 100fps-ed van egy játékban. Persze vannak kivételek. A másik, hogy rengeteg az olyan grafikai beállítás, ami gyakorlatilag mozgás közben nem észrevehető, de bekapcsolva kifekteti a kártyákat. Ne ezeket érdemes mellőzni és máris sok erő felszabadul.

-Hangosak, melegszenek. A csúcskártyákra ez jellemző, viszont a következő generáció közép-felső kategóriája kisebb fogyasztás, melegedés, hang mellett fogja tudni ugyanezt a teljesítményt.

-Rossz az ár/érték arányuk. Egy nem sokkal gyengébb vga jelentősen olcsóbb.

-Rengeteget lehet rajta bukni. Egy csúcskártyán rövid idő alatt egy minimálbérnyi pénzt bukik az ember, miközben kérdéses, hogy valóban szüksége van-e rá.

Összességében kifizetődőbb időnként cserélni egy közép-felső kategóriásra, amivel az adott időben a játékok szépen elfutnak. Így az öreg kártyáért még kapni értelmes pénzt, az új kártya meg nem kerül horror összegbe. Közben pedig naprakész a PC.

2014. febr. 26. 18:47
 17/19 A kérdező kommentje:
Hmm...Az a baj hogy kiválóan tudsz érvelni :( :D.Ezen még nagyon elgondolkozom mert jó érveket adtál de szerintem a játékosok között két kategória van az egyikbe tartozol te ahol úgy vannak vele hogy amit leírtál hogy egy közép kat. vga-t cserélgetni meg van az a réteg amibe ugymond "tartozok" hogy egy erős vga és csak ritkán cserélgetni vagy pl hozzárakni egyet és akk SLI ben vagy CF ben tolni és akkor ritkábban kell kártyát venni csak drágábban sztem megvan mind2 réteg igaza,, sok csere,alacsonybb ár vs. Kevés csere de drágább leet átpártolok a sötétboldalra(hozzátok) még nem tudom :D
2014. febr. 26. 20:27
 18/19 A kérdező kommentje:

*lehet

*sötét oldalra

Bocsi telón írtam!

2014. febr. 26. 20:29
 19/19 Osynho ***** válasza:

SLI/CF meg még inkább szopás, szerintem. Annyiból inkább 1 erősebb kártya és akkor nincs driver-függés, dupla zaj,melegedés, fogyasztás dupla bukó a kártyákon.

Egy gtx770/r9 280x szintű kártyával full hd-ban gyönyörűen el lehet játszani. Nézzél teszteket a prohardveren. És ez 90 ezres kategória. Nekem 7850-em van, amit kicsit meghúztam és tök maxon meg a BF3 pl. Namost ez semmi vga egy 280X-hez képest.

Én inkább költenék pl a hifire. Mert az megér minden forintot, iszonyatos élmény a zenehallgatás, filmnézés egy rendes motyón. Ráadásul nem is buksz rajta hónapok alatt egy vödör pénzt. Persze mindenki máshogy súlyozza a dolgokat. :)

2014. febr. 27. 00:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!