Canon EOS 50D 18-200-as kitobjektívvel vagy Nikon D90 18-200-as kitobjektívvel?

Figyelt kérdés

A Canon 5ezerrel drágáb, mint a Nikon.

Eddig Nikon D40-em volt 18-55 kitobival, de mostmár kevésnek érzem.

A videófelvétel nem izgat, ezért nem szempont.

Ahogy elnézem a Canon jobb, így az objektív dönt valószínűleg.

Vélemény?

Köszi!

2009. dec. 10. 15:07
 1/7 anonim ***** válasza:

A Nikonnnak jobb a 18-200-as obija.

Ezt nem kérdezted, de azért leírom. A nagy zoomátfogású objektívek elég gyenge képminőséget adnak. Hiába veszel 12, vagy 15 MP-es gépet, az objektív miatt kevésbé lesz részletgazdak a kép, mint egy 8-10MP-es gép egy minőségi obival.

Az objektív szerepe fontosabb, mint a gépé, szóval inkább olcsóbb vázat és jobb obikta vegyél!

2009. dec. 10. 16:35
 2/7 A kérdező kommentje:

Köszi!

Akkor te milyen gép/objektív párost ajánlanál ebben az árkategóriában?

Tudom, hogy torzítanak ezek az objektívek, de nekem azért fontos, mert sokszor nem tudom az obit cserélni, vagy mindet magammal vinni.

2009. dec. 10. 16:57
 3/7 anonim ***** válasza:

Nekem Canonom van, így a Canon felé húz a szívem is.

Ha ragaszkodsz az Eos 50D-hez, akkor vegyél hozzá egy 18-55 IS, valamint egy 55-250 IS obit (mindkettő stabilizátoros!)

Nagyságrendekkel szebb az objektív páros rajzolata, mint a 18-200-as obié, árban hasonló.

Ha tanácsolhatok neked még vmit, akkor azt mondanám, hogy első tükörreflexes gépet nem érdemes ilyen értékben vásárolni, mert még nem tudhatod, hogy mennyire fog érdekelni a fotózás, ill, azt sem, hogy a fotózáson belül mely terület ragad majd magával.

Az én első gépem egy használt gép volt, használt obival.

Ha a helyedben lennék, vennék egy használt 30D-t (100eFt) + egy használt stabilizátoros kitobit - 18-55 IS (25eFt)

Ez egy elég jó kezdő kit és nem is kerül olyan sokba. Ha tetszik, akkor fokozatosan fejlesztheted a felszerelést.

2009. dec. 10. 18:09
 4/7 A kérdező kommentje:
Nem első gépem, Nikon D40-em van már 2-3 éve.
2009. dec. 10. 18:49
 5/7 anonim ***** válasza:
ha már 2-3 éve megvan, leírhatnád pl hogy miért érzed kevésnek a gépet. Sztem az obiknál fog lenni a bibi, nem a gépben. Oké, a D40 kezdőgép, nade minőségre nem fogsz jobbat kapni, max a cmos lapka miatt. De alig lesz változás. Az a baj, hogy kitobit használtál, így persze nem hoztad ki a gépedből a maximumot. Én pl egy Canon 30D-t javaslok használtan, mint az egyik hozzászóló is. Obinak meg valami rendes fix fényerőset. + pl egy használt Canon EF-S 17-55 /2,8 IS USM és egy EF 70-200 1/4.0L IS USM. ez így eléggé ütős már. Lehet többe jön ki, de normális képeket tudsz majd készíteni.
2009. dec. 10. 22:33
 6/7 anonim válasza:
nikon
2010. nov. 30. 16:47
 7/7 anonim válasza:
szerintem a 18-55-ös canonokat felejtsd el... én a helyedben megtartanám a d40es vázat és vennék hozzá egy komoly obit, és utána vennék vázat... a mai 15-18 megapixelt nem tudod kihasználni, 10mp-t a2-es méretig tudsz veszteségmentesen nagyítani...
2011. márc. 28. 17:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!