Házimozi-TV probléma?
Van egy régebbi házimozi rendszerem, illetve egy új TV-m.
Problémám a következő..:
Az erősítőn sajnos nincsen optikai csatlakozó, a tv-n pedig elegendő RCA az 5.1-hez.
Erősítő: [link]
TV: [link]
A DVD-be bedugtam az RCA-kat(ahogy a képen is látszik), AUX-ba pedig a TV-n lévő Audio L/R-t, remélve azt, hogy 6ch-be hallgatható lesz a TV.
A DVD-nél semmi probléma, szépen szól, TV-nél viszont nincs hang, pedig külső hangszórókra állítottam.
Mit javasoltok?
Ui: Biztos sokatokban felmerült a kérdés, hogy ha DVD-n 5.1-be szól, minek nekem a TV? Azért, mert a DVD-m nem kezel csak a FAT32-t, így nem ismeri fel a külső HDD-t.
A házimozidon van egy 6 csatornás és egy sztereó(2csatornás) ANALÓG bemenet. A TV-den analógból csak sztereó kimenet van. 6 csatornás mozihangot csak digitális formátumban tud továbbítani.
Ha a HDD-t a TV-re kötöd, és azt akarod hogy 5.1-be szóljon a mozirendszer, kell egy DAC. Ami a TV-ből kijövő digitális jelet, analógra alakítja a házimozinak.
Kell keresned egy olyan külső hangkártyát, aminek van optikai/hdmi bemenete, és 6 csatornás kimenete. Ez olyan 15 eft-odba fog kerülni, ha használtan vásárolsz, újonnan 20-25 eft egy ilyen hangkártya.
" A TV-den analógból csak sztereó kimenet van"
Nincs,csak optikai kimenet van vagy a scart-ról vehetsz le stereo jelet.
"A házimozidon van egy 6 csatornás és egy sztereó(2csatornás) ANALÓG bemenet. A TV-den analógból csak sztereó kimenet van. 6 csatornás mozihangot csak digitális formátumban tud továbbítani. "
Ezzel tisztában vagyok, az elsődleges cél az lenne, hogy valahogy megszólaltassam, akár sztereóban is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!