Azt hiszem, elkalibráltam a Tabletem aksiját. Mit tehetek?
Egy Nexus 7-2 készülékem van, feltettem rá a legújabb stabil Cyanogenmodot. Nagyon elégedett vagyok vele, de olvastam, hogy érdemes újrakalibrálni az akkumulátort, mert nem biztos, hogy pontos értéket ad vissza töltöttség jelző, avagy rosszul érzékeli a készülék az akkumulátor töltöttségét.
Egy BatteryCalibration nevű applikációval próbáltam. Viszont rosszul sült el. Mindent az utasításoknak megfelelően csináltam, azonban most úgy érzékeli, hogy gyorsan merül... nagyon gyorsan, kb. 2x-3x gyorsabban, mint eddig. Az aksival nem hinném, hogy gond van, előtte simán használtam úgy, hogy 100%-ról merítettem 20%-ra, utána töltöttem mindig, és azért elég sok óra telt el, mire elérte a 20%-ot. Minden aksizabáló alkalmazást bezárok, nem fut sok minden a háttérben, ezekre ügyelni szoktam.
Milyen módszerrel / programmal tudnám pontossá tenni az akku állapot mérését?
Töröld le a programot
CWM-ban wipe battery stats
És használod
A kalibrálás nem az akksit kalibrálja, hanem a pontos kijelzést. Tehát az akkud ugyanannyit bír, de ha el van kalibrálva akkor mondjuk 5 óra alatt lemegy 20%-ra és onnan lassan merül le.
Ha gyanusan gyorsan merül, akkor google-ben keresel egy betterbatterystats nevű programot xda-ról ingyen letölthető.
Azt felteszed és egyszer feltöltöd majd lemeríted a tabletet (nem kell folyamatosan meríteni csak ne töltsd újra kikapcsolásig)
Utána kiírja milyen alkalmazások okoznak problémát
Teljesen lemerítettem, majd 100%-ra töltöttem, úgy néz ki, most jól jelez ki, bírja, jól jelzi ki az állapotát, ahogy elvárható tőle.
A Better Battery Stats-szal nem találtam olyat alkalmazást / folyamatot, ami extrém módon szívná az aksit, de egyébként hasznos egy alkalmazás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!