Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Okosóra, kinézetre mint egy...

Okosóra, kinézetre mint egy karóra. Megéri? Részletek lent.

Figyelt kérdés

Az utóbbi napokban akaratlanul is, de megláttam egy hirdetést, amely egy okos óra volt. A google által készített ha jól emlékszem.

Ami igazán megfogott benne, az az volt, hogy úgy néz ki mint egy teljesen átlagos, márkás karóra, ami elegánsan megy öltönyökhöz, mindennapokhoz úgy, hogy bárki feltételezné az óráról hogy tulajdonképpen nem is az, aminek látszik. (legalábbis képek, videók alapján, én nem állapítottam volna meg, hogy az nem karóra, így ha nem mutatják be vagy írják oda, ránem jövök..).

Ez az óra nem más, mint a Pebble Steel.

Az okos órák még nem tudnak sok mindent, tulajdonképpen a tudások elég silány.

Szerintetek ettől függetlenül megérné egyet beszerezni?

Avagy van jövő ebben az okos óra bizniszben?

Ami alatt azt értem, hogy várható az, hogy a cégek bele lendülnek az okos órák fejlesztésébe, és tulajdonképpen elég gyakorta kifognak dobni egy-egy terméket?

Mert amennyiben igen, úgy természetesen megvárnám azt az adott terméket ami már tudásilag is megfelelő és kinézetileg is egy teljesen átlagos órának mondható. Persze csak akkor, ha nem évekig kell várni rá, mert akkor vagy veszek vagy nem..:)

Válaszokat előre is köszönöm.

2014. jan. 21. 18:17
 1/6 anonim ***** válasza:
Én látok egyik okosórában sem fantáziát, tipikus lehúzás, semmi pluszt nem ad.
2014. jan. 21. 18:22
 2/6 anonim ***** válasza:

Pebble-nek semmi köze a googlehoz, hanem egy kickstarteres projekt.

Nem tudom, nekem elég sok órám van, és egy-kettő elég különleges, de 3 évente egyszer kell bennük elemet cserélni.

Hetente feltölteni valamit, nem a legjobb dolog. De ha már vennem kéne pebble-t vennék, a többi próbálkozás gyenge szerintem. Samsung és a sony gagyit csinálnak.

2014. jan. 21. 18:24
 3/6 anonim ***** válasza:

"Az okos órák még nem tudnak sok mindent, tulajdonképpen a tudások elég silány. "

Tehát az "okosóra" tulaj sokat fizet azért, hogy kísérleti patkány lehessen :)

Így ránézésre órának is elég gagyi.

2014. jan. 21. 19:12
 4/6 modosdani ***** válasza:

Úgy nézem eddig csak olyanok írtak akiknek nincs ilyen, most legyen egy olyan is akinek van. Az okos óra nem karóra, nem lehet el várni hogy éveket menjen egy felöltéssel. Ha valaki egy ilyen eszközt egy karórához hasonlít az... Na mindegy. Én nagy hasznát látom mióta meg van. Minden értesítést el tudok olvasni rajta (sms/mail/etc.), látom hogy ki hív, mielőtt el kezdek kutatni a telefonom után és el tudom dönteni hogy az adott hívás fontos e annyira hogy fel vegyem vagy sem. A telefont rá kötöm a hifire és a zene lejátszót is tudom vele vezérelni.

A lényeg hogy van pár olyan szituáció amikor könnyebbé teszi az életed. Ha van lehetőséged próbálj ki egyet. Tény hogy kicsit drága, de szerintem hasznos.

Ha soproni vagy környéki érdeklődő van akkor szívesen meg tudom mutatni az enyémet (lg g watch) ha elötte szól. (hackedmail1980 kukac gmail pont com).

2014. aug. 12. 15:42
 5/6 detarkende válasza:

Tény hogy az okosórák gyerekcipőben járnak, de Vannak már olyan típusok amiket szerintem érdemes kipróbálni. Nekem pl. az Omate Truesmart (szintén kickstarteres projekt) tetszik legjobban.

De van pár ötletem aminek érdemes utána nézni:

Sony Liveview (sony telokkal)

Neptune Pine

Pebble Time (hamarosan)

Motorola 360 (android) ez is ugy néz ki mint egy hagyományos óra.

A pebblet nem ajánlanám (kivéve a hamarosan kijövő Timeot) mert nem lehet rajta telefonálni, diktálni mert nincs benne mikrofon. Fényképezni és színes felületet megjeleníteni sem lehet.

Remélem segítettem :)

2015. márc. 20. 23:01
 6/6 detarkende válasza:
Ja, és az Omate truesmartba és a Neptune pineba lehet SIMet is rakni.
2015. márc. 20. 23:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!