Kikapcsol a hifim mi lehet a probléma?
Figyelt kérdés
Van egy Sony Mhc-ec77 micro hifim,vettem egy MNC big bull x2-t össze kötöttem 8 ohmba,a hifi simán bírta nem oldott le , teszteltük többször is max hangerőn nem volt gond vele. Na és mivel a hifi csak középmélyre váltja a hangot így kevés volt a mély hang ezért vettem egy mélyhangváltót amit be is kötöttünk,szépen is szól vele de a hifi egy bizonyos hangerőn kikapcsol.Miután a hangváltót beszereltük bemértük és 8.5 ohm körül volt ilyen leoldást akkor szokott csinálni ha 4 ohmos hangszórót kötök rá,de csak 8 ohmossal szoktam használni. Létezik hogy a hangváltó ekkora plusz terhelést ad az erősítőnek ,hogy kénytelen leoldani magát ?2014. jan. 20. 20:43
1/6 Gábor t válasza:
Javíts ki ha tévedek , a mély hangváltón van egy kb. 220 mikrós kondi az zabálja be a közép hangot. És terheli az erősítőt . Mert ilyennel már találkoztam , csak nálam eldurrant a kondi és leégett az erősítő, persze abban nem volt védelem.kb.15 éve.
2/6 A kérdező kommentje:
Biztos hangváltókhoz nem sok mindent konyítok. Ez ellen lehet tenni valamit ?
2014. jan. 20. 22:46
3/6 Gábor t válasza:
Gondolom akkor nem lehet látni a hangváltón , mi van benne van rajta .Pedig sanszos hogy ott a bibi.
4/6 A kérdező kommentje:
Mint ahogy írtad igen van rajta egy kondi meg van rajta egy tekercs is de belinkelem ide ,hogy milyen van tudom nem valami jó márka. [link]
2014. jan. 20. 23:49
5/6 Gábor t válasza:
Akkor , ha a kondit leveszed , igaz lessz az ellenálás ami mértél, és az erősítő sem kapcsol le.Egy próbát meg ér ez lehet a gond.
6/6 A kérdező kommentje:
Ma vettem újonnan nem szívesen babrálnám,holnap megkérdem a szakit akitől vettem hogy ő mit mond rá.Én arra is gyanakszok hogy a kondi lehet szar holnap kiderül ,hogy ha csak a mélyláda van bekötve akkor is lekapcsol e. Addig is köszi ,hogy segíteni próbálsz.
2014. jan. 21. 00:57
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!