Van különbség hangfalkábel és a hangszórókábel
között?
Figyelt kérdés
Tudtok ajánlani hangfal vagy hangszóró kábelt teljesen analóg sztereó rendszerhez?Az erősítő régi analóg Aiwa Ax 7550 (csíptetős kábel leszorítós) [link] a hangfal pedig Akai rá van forrasztva gyárilag a vezeték a hangszóróra (nem csíptetős).Helyben csak autó hangszóró kábelt (Audison Conection) tudnák venni,de nem tudom jó lenne hozzá!?
2014. jan. 12. 10:33
1/9 dirtboy válasza:
ha veszel akkor sima sodrott réz kábel legyen,az audisonnak van vegyes kábele a réz,ezüst futtatással de az rosszabb elvileg mint a sima ofc réz mivel a két fémnek más a vezetése.
lehetőleg ofc-t vegyél,gondolom kis kereszt metszettűt fogsz úgy pedig nincs olyan nagy árkülönbség.
2014. jan. 12. 11:21
2/9 anonim válasza:
A hangszóró az a fém kosárban elhelyezett, elektrodinamikus motorral rezgésbe hozott membránt jelöli, a hangfal pedig a hangszórót tartalmazó hangdobozt is.
Tök mindegy, írnak hangszórót, hangfalat, hangsugárzót, hangdobozt is, attól hogy a csomagolásra szóró vagy fal van írva, a tartalma lényegében ugyan az.
Mint előző írta, célszerű ofc-t venni. De nem kell belemenni a több ezer ft-os méter árú kategóriába, egy átlag zenehallgatói igényeket tökéletesen kielégíti a pár100 ft méter árú minőség. A te rendszered sem audiofil, már csak ezért sem érdemes kábelre költeni több ezer-10 ezer ft-ot.
2014. jan. 12. 13:13
3/9 A kérdező kommentje:
Sajnos a gyári hangfal kábel rövid és meg van sérülve ráadásul Én erre gondoltam szerintem akkor jó lesz! [link]
2014. jan. 12. 17:38
4/9 anonim válasza:
Teljesen jó, nem a 100-150ft méter árú ratyi kábel, de nem is a megfizethetetlen kategória.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!