Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Milyen tévét vegyek az alább...

Milyen tévét vegyek az alább felsorolt célokra?

Figyelt kérdés

Javarészt konzolra kötve használnám [PlayStation 3 és 4], filmeket vagy USB-ről vagy wifiről néznék. Jelenleg egy nagyjából 3 éves 82 centis samsungom van, kiválóan alkalmas .mkv fájlok lejátszására is. Azt hallottam, hogy azt a SONY nem tudja, így félek tőle egy kicsit. Azt szeretném még kérdezni, hogy mit jelent a kontrasztarány és a képfrissítés [Hz]. A jelenlegi tévémnek nem tudom a kontraszttal kapcsolatos adatait, csak azt tudnám mondani hogy elég világos a képe, normális feketét nem lehet kihozni belőle és a fényereje se a legjobb. Képfrissítésre 60Hz-et ír, viszont nem tudom ezek mit jelentenek! Valami hozzáértő felvilágosíthatna! Előre köszönöm a válaszokat, itt pedig linkelem a két kiszemelt tévét [ebben az árkategóriában gondolkozom]

[link]

[link]

2014. jan. 4. 04:45
 1/6 Matthew0220 válasza:
57%
Azt ajánlom, hogy ne vegyél 3D tv mert 2-3 óra után fájni fog a fejed.
2014. jan. 4. 05:05
 2/6 A kérdező kommentje:
Nem is a 3D miatt akarom a tévét, de nem nagyon van olyan amiben nincs benne ez a technológia. Plusz "ennyi pénzért" legalább már kipróbálom hogy milyen.
2014. jan. 4. 05:07
 3/6 anonim ***** válasza:
jaja nem mindenki birja a 3D t
2014. jan. 4. 07:00
 4/6 anonim ***** válasza:

Látszik hogy egyiknek se volt még 3d tvje,csak mert akkor tudnátok,hogy az külön ki és bekapcsolható.

A samsungot nyugodtan megveheted. Igaz a fekete ezen se lesz fekete,mert ahhoz plazma kéne,de amúgy tökéletes.

2014. jan. 4. 08:45
 5/6 anonim ***** válasza:

"kiválóan alkalmas .mkv fájlok lejátszására is. Azt hallottam, hogy azt a SONY nem tudja"

Ez hülyeség. A TV az csak képet jelenít meg, semmi köze a fájlformátumokhoz, meg hogy mit tud lejátszani. Ez a lejátszón múlik, ami viszont szinte 100%, hogy viszi az mkv-t. Persze ha arra gondolsz, hogy pendrive-ot bedugod a tv-be és azon van egy mkv azt lehet nem fogja vinni a tv, de ez lényegtelen, ha lesz PS3-ad vagy PS4-ed az viszi az mkv-t, és pendrive-val sem kell szarozni, közvetlen gépről streamelhetsz mindent.

"Azt szeretném még kérdezni, hogy mit jelent a kontrasztarány és a képfrissítés [Hz]"

Kontrasztarány: [link]

Amit a cikkben is írnak, csak nem ilyen egyértelműen: ne foglalkozz a kontrasztaránnyal. Csalnak a mérésével, meg amúgy sem mond semmit senkinek az a szám.

Képfrissítés: egy másodperc alatt ennyiszer frissül a kép. Tehát ha 100 akkor 100x, ha 200 akkor 200x, és így tovább. Van 600 Hz-es tv, meg talán még magasabb, de ott ha jól tudom szintén van egy kis csalás, és nem "natív" 600 Hz-es a frekvencia, de ezt nem merem biztosan kijelenteni.

Nagyon az elméletet meg technikai dolgokat nem kell tudnod, csak annyit, hogy 100 Hz alatt ne vegyél tv-t.

Hogy ez a két tv közül melyiket vedd, az nehéz. Azt mondanám mindenképp Sony, mert a Sony tv-k mindig is jobbak voltak valamivel a konkurenciánál, ha meg vennél mellé majd PS-t akkor csak jobb, ha mellé Sony tv is van, de a Samsung kijelzője 4"-el nagyobb, ami azért észrevehető különbség, és lehet megérné a nagyobbat venni.

Szóval te is kijelző alapján dönts, kell a 46"-es, vagy elég a 42-es?

Egyébként én mindenképp plazmát ajánlanék, mert majdnem minden szempontból jobb, mint egy LED tv, csak egyre kevesebb plazmát találni már, mert mindenki azt hiszi a LED a jó és ez miatt csak LED-eket gyártanak kb.

#1,#3

Aktív 3D-t nem mindenki bírja, de itt mindkét tv passzív 3D-s, akár egész nap nézheti, és egyáltalán nem fog fájni a szeme/feje.

Az más kérdés, hogy felesleges a 3D, de már tényleg alig kapni olyan tv-t, ami nem 3D-s.

2014. jan. 4. 12:54
 6/6 h734802 válasza:

Igen, plazmát kell venni, nem szabad hinni a led=lcd máshogy hazugságoknak!

Ez majdnem olyan, mint a pop zene: k sokan azt akarják, mert elterjed, de van annál jobb, és szerintem is szar:) Persze ez szubjektív a plazma meg nem.

Játéknál az állandó elemek beégésére kell majd figyelni - sok fehérmosás sistegés nézés - de mindenben jobb mint a led=lcd.

És tucat szar lg, samsung és társait sem szabad venni!

2014. jan. 7. 14:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!