Házibulihoz sztereó hangdolog zenéthallagatni kéne, mit ajánlotok? (max 30-35. 000HUF, erősítőm van! )
Van egy sztereó HS 280-as rendszerem, de azért sok a baj vele, Unitra erősítőtől folyton meghalnak a kondik, vagy ha nem azok akkor a magas, és így is tekerné feljebb egy két idióta. Szóval jó lenne valami komolyabb cucc, amivel azért hallanánk is a zenét.:D HS500-as drága nekem 30-ért, szóval ez kiesik. Valami modernebbet keresek, az erősítő amire meg rá akarom tenni nem az a szaros unitra, hanem egy rendes!
SAL PA25-öt néztem használtan esetleg, de az a bajom vele, hogy 2 utas, és nem tudom,ebből milyenek a hátrányaim...:) Meg fogom még hallgatni, de érdekelne van-e valami jobb cucc ennyiért. (Tudom ez aktív cucc, de 2 passzívat akarnak nekem eladni használtan 25-ért.)
Néztem reflex-es dolgokat, de azok drágák már használtan is.
Szóval várom a tippeket, ki mit gondol házibulihoz zenélőnek?:D
Na. :)
Ezek a régi orion hangfalak nem házibulira valók. Ezek hifi hangfalak és nem is fiatalok.
Aztán SAL kuka. Használtan kaspz sokkal jobbat.
Az erősítő 2x110W-ot tud 8ohmon és 150-et 4ohmon, ahogy nézem. Ezzel már lehet valamit kezdeni, ha elég érzékeny a hangfal. Persze falakat nem fog dönteni, meg nem is írtad mekkora házibulira gondoltál. Ha a hangerő a lényeg, akkor egy jó PA hangfalat kell venni, 90 feletti érzékenységgel és nem lesz hiba. :) Viszont akkor nem kell hifi minőséget várni. A másik, hogy ezek nem mennek le mélyre. Tehát nem fogja a hátadat masszírozni, ahhoz kell még + sub, ami ugye nem kis pénz.
Osynho: Köszi, ezért is pörgök a dolgon, mert ezek az ősrégi cuccok nem jók erre...:D
Az a fő, hogy a tuctucom nagyot szóljon.:)
Ilyesmi zenéket tolunk: http://www.youtube.com/watch?v=0EWbonj7f18
Nem nagy házibuli, de azért a kertben is jó, ha halljuk a zenét.:D
Nem is kell ide hifi minőség.:) Annyi a kérdésem, hogy az hogy PA hangfal mit tesz? Nem tudom ez mit jelent:D Az érzékenységet vágom. Illetve a subot hogy lenne érdemes (teszemazt később plusz megtakarításból) megoldani értelmesen?:)
Hálás lennék, ha ajánlanál 1-2 konkrét példát (abból én már ki tudok indulni), djborze-ről is szívesen veszek használt cuccokat, mert ennyiért elég egyértelmű, hogy új dologban nem szabad gondolkozni..:)
Ez a hangfalpár kb illik az erősítődhöz, és jó hangja is van. Jó áron van, és jó minőségű is. Persze ha csak ez számít, mert esetleg zenét is akarsz hallgatni, nem csak bulira kell. Nagy térben nem lehet vele bulit tartani, de szobába bőséges hangerőt kínál (25-30m2-ig biztosan), jó minőségben.
Ha az a lényeg, hogy valami hangos legyen, meg puffogjon, akkor meg ennyiből csak az ilyen hulladék PA hangsugárzók lesznek, mint SAL, Skytec, Ibiza stb. Hangos, puffog. Sokaknak ennyi kell buliba. De ezeknek kriminális a hangminősége általában. A magasai zavaróak, a mélyei csak puffognak, középtartományban meg mint egy nagyon hangos rádió.
Nem olvastam el a hsz-eket, csak addig emég elkezdik a SAL-t fikázni.
Tényleg nem valami jó minőség, nagyon sokan fikázzák.
De! Olcsó, amég egy legvacakabb Reflex PA 38 centis mélyközepet megveszel 40 eft körül, egy SAL-t negyed annyiból. A Reflex, és jobb direkt PA (professional audio) gyártók szórói annyival nem szólnak jobban a SAL-nál, mint amennyivel drágábbak. Egy Reflex nem szól "4x olyan jól" vagy 4x olyan hangosan, egy Beyma nem szól "8-10x olyan jól" meg hangosan mint a SAL.
Persze ahhoz, hogy egy élő zenei koncertet kihangosíts 4-500 vagy több ezer embernek, alkalmatlan a SAL több szempontból is.
Neked nem erre kell. Én azt mondom ha ilyen kicsi a keret, építs 2 hangfalat, 15 col (38 centis) SAL mélyközepekkel. 35-ből kb. megvagy, persze a ládáid natúrok lesznek, házi készítésű.
Később eladni nem tudod, vagy csak nagyon nagy bukóval.
Annak idején volt a baráti körben egy srácnak egy ládája, 160 literben 2 darab 15 colos SAL SRP hangszóró, 45Hz hangolás. Egy 200 m2 teremben akkorát nyomott diszkó zenén 2x120 wattos szobai erősítővel, hogy túlzás nélkül földbe döngölte a 2 darab 15 colso Reflex ládát, ami elvileg 10 decibellel érzékenyebb, meg darabja 300 wattal volt hajtva.
A hangzása nem jó, mélyre nem megy, de diszkózni, olcsó pénzért otthon, 100%-ig megfelel.
Egy 12" reflexet meg sem hallassz mellette. Mondom ezt úgy, hogy nekem 12 éve volt somogyi hangszóróm, a Reflexektől meg pár éve váltam meg.
Biztos kapom majd az oltást, de ha valaki 30-35 ezerből a fentebb linkelt zenékre alkalmasabbat talál egy pár hangfaltól amiben 15" somogyi mély van, küldök neki postán egy rekesz sört...
Mégis elolvastam a hsz-eket.
:D:D
Sose értem meg miért kell nekimenni egy aszfaltozott útnak Hummerrel, vagy egy hegynek Camping bringával.
Minek ajánlotok neki szobai 20-25 centis hangszóróval szerelt ráadásul zárt hangfalat, mikor a cél nem az, hogy szobában jól szóljon hangszeres zenén, hanem tuctucon pumpáljon mint a szemét, akár a kertben is. Ráadásul leírta, hogy a hangminőség nem elsődleges szempont.
15" SAL gumi peremes hangszóró, semmiképp sem az SPA, vagy SR vagy SRP széria. Egy 13-16 centis ugyan abból a szériából való középpel, meg egy piezzo magas aztán kész. 3 utas váltó. Akár használtan is megveheted mindet. 35-ből diszkón döngölésre alkalmasabbat 100% hogy nem kapsz.
Egy jól hangolt dobozban meg azért annyira nem szar a SAL hogy aki hallgatja megsüketül, szalmonellát kap, netán rákos beteg lesz... Nem kell itt ilyenekre gondolni, bulizni bőven hallgatható, főleg egy 20-30 fős baráti társaságban, ahol este 11-12 után már úgy sem szomjas senki. Leszarják hogy SAL vagy 300 kilowattos Meyer Sound line array szól...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!