Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Milyen formátumban érdemes...

Milyen formátumban érdemes tárolni az e-book könyveket?

Figyelt kérdés

Még nem tudom milyen e-book olvasóm lesz, így azt sem, hogy milyen formátumok kellenek majd, de általánosságban is kérdezem, hogy melyik formátumban érdemes tárolni az e-könyveket?

Sok e-könyvem van, össze-vissza 5-6 különböző formátumban, ezeket szeretném egységesíteni, egy formátumba alakítani mindegyiket.

Olyan formátum is megfelel, amiből könnyen tudok konvertálni (pl. van ingyenes, normális szoftver) más formába.

Köszi.

#e-book #formátum #fájformátum
2013. dec. 26. 14:47
 1/4 A kérdező kommentje:

Közbe kicsit jobban utánajártam.

Ha minden igaz, akkor elsősorban .epud, vagy .mobi. Vagy .pdf és majd átkonvertálom arra, ami nekem kell?

2013. dec. 26. 15:04
 2/4 anonim ***** válasza:

Nem tudok egy univerzális formátumot ajánlani, tartsd meg az eredeti formátumot és ha megvan az olvasó, akkor konvertálj.

Az epub, mobi, prc az általános, de ha pdf azt is tartsd meg az eredetit.

A pdf nem ebook formátum (hanem nyomtatásra lett kifejlesztve), nincs szövegtördelés, betűméret állítás, stb., de konvertálható.

Az epub egy jó formátum, de ha esetleg Kindle olvasót veszel (amire van esély, mert a legnépszerűbb), akkor a Kindle pont nem kezeli, ismeri az epub formátumot.

2013. dec. 26. 16:42
 3/4 anonim ***** válasza:
Ha még nincs meg a készülék, ne görcsölj a formátumon, hanem csak gyűjtögess, amit csak meglátsz :). Konvertálni általában lehet, jobb-roszabb eredménnyel, kivéve a szkennelt pdf.
2013. dec. 26. 21:31
 4/4 A kérdező kommentje:

Köszönöm!

Jobban utánanéztem, és igen, az a legjobb, ha mindent eredetibe hagyok, és majd amihez kell, csak ahhoz konvertálom, amit kell.. :)

2013. dec. 27. 20:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!