Miért vesznek az emberek olcsó kínai tableteket, ha nincs pénzük drágábbra?
Totálisan értelmetlen. Egyrészt tele vannak olyan hibákkal, amelyek tönkreteszik a felhasználóélmény. Másrészt értéktelenek, egy év múlva elavulnak, el sem lehet őket adni.
Sokkal jobban megéri spórolni egy drágább, felső kategóriás gépre, amit egyrészt 2-3 évig is használhat a tulajdonosoa úgy, hogy utána még jó pénzért el is tudja adni. Ráadásul sokkal szerethetőbbek. Ezt miért nem látják be sokan?
Szerintem is megéri egy kicsit komolyabbra spórolni, de van olyan, hogy olcsóbb is jó. Pl. Wayteq DVB-T beltérik egész jók és nem is drágák, továbbá működnek ezeréves TV-kel is.
Én inkább azt nem értem, minek a 100-200 ezres telefon. Ennyiért elég jó laptopot adnak, ami mellett a 6-7 colos kijelző is eltörpül. Rákötsz egy monitort + hangszórót és kapsz egy házimozit.
Sajnos a mai nagyzoló világban az igazi értékek elvesznek, a "pillanatnyi" dolgoknak élünk. Egy telefont 1-2 év után dobsz, filmet max 1x nézed meg, zenét is hamar törlöd, mert úgyis jön majd másik, hasonló (innen ered a rágógumi-pop kifejezés).
Én inkább arra vagyok büszke, ha olyan cuccot veszek, ami 3-4 év múlva is használható, és így spórolhatok vele. Na ez az ami jó vásár.
Na és a végére azt még elmondom, hogy egy valamitől megy fel az agyvizem, amikor valaki azzal dicsekszik, hogy a HAVERJA, SZOMSZÉDJA, stb. mit vett! Mi közöm van hozzá? Főleg akkor, ha nem is ismerem? Az sem normális, ha a saját cuccával vág fel, de annak legalább van értelme. Persze ez még nem ösztönöz vásárlásra.
Hát tudod, a gyerek...
A gyereknek most kell (mondjuk mert jön a karácsony és megkívánta), mert az osztályban már szinte mindenkinek van, mondja ő, mert látta máshol és szeretne.
Szerinted ekkor tud a szülő jobbra várni, gyűjteni?
És azt mondani a gyereknek, kapsz kisfiam, de még várnod kell a jövő karácsonyig és akkor szuperebbet kapsz?
Én is sok olyan dolgot kívántam gyerekoromban, ami akkoriban menő volt, ugyanakkor hosszú távon fölösleges. Akkor természetesen mérges voltam a szüleimre, ha nem vettek meg nekem minden hőn áhított dolgot, utólag viszont hálás vagyok ezért. Így felnőtt fejjel sem szórom a pénzt minden vacakra, hanem alaposan átgondolom, hogy szükségem van-e rá, és ha igen, akkor is inkább tovább várok egy minőségi termékre, minthogy megvegyem azt, amire éppen van pénzem. Egy gyereknek szerintem amúgy nincs szüksége tabletre, internetre, filmnézésre és játékra asztali gép is jó (az meg ma már szinte minden családban van), menőzni meg ne hordja magával.
Ezzel nem kioktatni szerettelek volna, elnézést, ha így hangzik, csak ez a véleményem :)
Sajnos a magyar vásárlók nagy része általában nem tudatosan vásárol, keveset mérlegel, főleg ilyenkor, ünnepek előtt.
Hogy mire van szüksége és mit, mikor SZERETNE a gyerek, az nem esik egybe. Te felnőttként logikusan, racionálisan gondolkozol, de ezt egy ifjonc (11-17 év mondjuk) nem teszi magáévá, nem esik jól neki, rosszul érzi magát, különösen akkor, ha úgy látja, telne rá.
Ne a Te fejeddel gondolkozz.
Nem jól értelmezted amit írtam :)
Én is mást szerettem volna (pl. PSP-t 14 évesen), mint amire szükségem volt. Nagyon jól tudom, hogy milyen gyereknek lenni (még mindg eléggé az vagyok:), de annak közönhetően, hogy nem kaptam meg mindent, amit szerettem volna, kialakult egy értékrendem. Persze ezt gyerekfejjel még nem láttam be (persze, hogy nem), ezt csak utólag látja be az ember, és utólag örül neki:)
Lehet, hogy a gyereked most haragudna rád, hogy nem veszel neki tabletet, de ha X év múlva amikor tényleg szüksége van rá kap egy igazi, "fullosabb" példányt, akkor sokkal jobban fogja majd értékelni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!