Hibás LED a hangszórók erősítőjén?
Figyelt kérdés
A számítógépemhez használt (Genius SW-V2.1 1250) hangszóróim erősítőjén összevissza szakadozva villog a bekapcsolásjelző led. Lehet, hogy tönkrement a lámpa(?), mivel maguk a hangszórók működnek tökéletesen, és a zenétől is teljesen független a villogás, akár ha teljesen le is kapcsolom róla a bemenetet és a hangszórók kimeneteit is. Csak félek, nehogy valami más legyen, és tönkremegy az egész2013. dec. 15. 18:22
1/7 anonim válasza:
A LED nemigazán szokott elromlani. (Az élettartama 30 ezer óra) Inkább valamilyen kontakt hiba lehet például a led panelba forrasztásánál.
2/7 anonim válasza:
Olyan volt már nálam régebben, hogy egy folyamatosan kissé több árammal hajtott huzal lábas led szakadozott és összevissza villogott folyamatos megtáplálás mellett. A vele egy körben lévők rendesen világítottak. Aztán rájöttem mitől. A ledeken belül a kicsi bekötő huzalt gyárilag úgynevezett thermokompressziós kötéssel erősítik a chip felületére. Ez azt jelenti, hogy annyira felmeléegítik az anyagokat amit a félvezető még elvisel de a bekötő huzal már rákenhető a speciális szerszámmal nagy nyomás alatt. Utána megy rá a műanyag fröccs burkolat, ami elvileg kellene, hogy rögzítse a bekötő huzalok helyzetét mégjobban, de nem. Annyira nem, hogy ezeknek a ledeknek a burkolatát ha kívülről megnyomtam, már okozott akkora geometriai deformálódást a műanyagban, hogy a led villogása megszűnt vagy épp megszakadt a fénye, attól függően, hogy merre nyomtam. Próbáld ezzel tesztelni a ledet. Kíváncsi vagyok bejött-e?
3/7 A kérdező kommentje:
Hát most jelenleg úgy tűnik, hogy végleg meghalt
2013. dec. 17. 14:15
4/7 anonim válasza:
Lehet, ha jól megnyomod a tetején a műanyag tokozást (a búrát), akkor még időnként felvillanhat, annyira rugalmas. Nálam is így volt. Az úgy kárt nem okoz de már jobb sem lesz tőle.
5/7 A kérdező kommentje:
De akkor ez csak a LED-ben levő kontakthiba, és a hangszóróim működését egyáltalán nem befolyásolja, igaz?
2013. dec. 19. 11:21
6/7 anonim válasza:
Ha az van amit írtam, akkor így van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!