Miért nem játssza le a házimozi a laptopból jövő hangot? ( 3D Tv-vel összekötve)
Sziasztok, a probléma:
Adott: LG - LA641S 3D, SMART TV
Házimozi: régebbi Panasonic SA HT 535
Laptop: HP Pavilion G6 1117 sh
TV össze van kötve a házimozival SCART csatlakozóval, utána rákötöttem a TV-t a notira HDMI kábellel.
A sima TV-s adást szépen adja a házimozi, viszont ha rá van kötve a Laptopra a TV akkor nincs házimozis hang.
Hogyan tudnám ezt megoldani?
letöltöttem egy 3D filmet 1080 Full HD, DTS hang. Elvileg a házimozi még viszi ezt a hangot rá van irva hogy Dolby DTS Surround.
LAPTOP AUDIO: AMD RS800 CHIPSET és ATI SB800 - High Definition Audio Controller.
Kössem össze a notit a házimozival? csak egy db RCA jack-em van. a notin csak jack kimenet van audio szempontból.
Köszönöm ha valaki válaszol :)
Szia köszönöm a választ. átállítottam szerintem de semmi.
itt kell? [link]
A jack aux kabel az az RCA kábel?
Igen ott kell, nekem ennyivel már megy a hang. Amire én gondoltam az egy elosztó.
Pl ez, bár az enyém kicsit másabb.
Rca-nál nem tudom melyik kábel milyen jelet visz át, sose használtam.
Itt nem arról van szó, hogy a sz.gépen rossz az kimeneti hang.
Ha jól értem, akkor a tv-n szól a hang a HDMI kábelről, csak a házimozin nem. Ez azért van, mert scart-on nem tudja visszaadni a hangot, mert az digitális formában jön a laptopról.
Én úgy oldanám meg, hogy az RCA jack átalakítót a tv fejhallgató kimenetébe dugnám, mert onnan már analóg hangot ad
Köszönöm az eddigi válaszokat.
Sikerült hangot kicsikarni a házimoziból, úgy csináltam hogy RCA jack kábellel összekötöttem a laptopot a házimozival, a házimozin hátul volt egy ilyen kimenet hogy TV out azt hiszem, piros és fehér. így van hang de csak 2.1 -es. Tehát hogyan lehetne 5.1-be játszani? elvileg a laptop hangkártyája képes rá, valahol olvastam hogy elvileg kell hozzá AC3 filter és jó lesz. valaki tud erről valamit?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!