Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Miért nem játssza le a házimoz...

Miért nem játssza le a házimozi a laptopból jövő hangot? ( 3D Tv-vel összekötve)

Figyelt kérdés

Sziasztok, a probléma:

Adott: LG - LA641S 3D, SMART TV

Házimozi: régebbi Panasonic SA HT 535

Laptop: HP Pavilion G6 1117 sh

TV össze van kötve a házimozival SCART csatlakozóval, utána rákötöttem a TV-t a notira HDMI kábellel.

A sima TV-s adást szépen adja a házimozi, viszont ha rá van kötve a Laptopra a TV akkor nincs házimozis hang.

Hogyan tudnám ezt megoldani?

letöltöttem egy 3D filmet 1080 Full HD, DTS hang. Elvileg a házimozi még viszi ezt a hangot rá van irva hogy Dolby DTS Surround.

LAPTOP AUDIO: AMD RS800 CHIPSET és ATI SB800 - High Definition Audio Controller.

Kössem össze a notit a házimozival? csak egy db RCA jack-em van. a notin csak jack kimenet van audio szempontból.

Köszönöm ha valaki válaszol :)

2013. dec. 13. 20:44
 1/8 anonim válasza:
Nekem ugyan asztalim van, de a windows hangbeállításainál át kell állítani a hangot hangkártya helyett hdmi kimenetre, de ha ez nem vállna be akkor vegyél jack-aux átalakítót és azt kösd a házimoziba a gépedből, nálam a hifi így szól.
2013. dec. 13. 20:52
 2/8 A kérdező kommentje:

Szia köszönöm a választ. átállítottam szerintem de semmi.

itt kell? [link]

A jack aux kabel az az RCA kábel?

2013. dec. 13. 21:04
 3/8 anonim válasza:

Igen ott kell, nekem ennyivel már megy a hang. Amire én gondoltam az egy elosztó.

[link]

Pl ez, bár az enyém kicsit másabb.

Rca-nál nem tudom melyik kábel milyen jelet visz át, sose használtam.

2013. dec. 13. 21:10
 4/8 anonim válasza:
De ha visszaemlékszem, akkor a többi hangeszköznél külön ki kell választani hogy eszköz letiltása.
2013. dec. 13. 21:23
 5/8 Vortrex ***** válasza:

Itt nem arról van szó, hogy a sz.gépen rossz az kimeneti hang.

Ha jól értem, akkor a tv-n szól a hang a HDMI kábelről, csak a házimozin nem. Ez azért van, mert scart-on nem tudja visszaadni a hangot, mert az digitális formában jön a laptopról.

Én úgy oldanám meg, hogy az RCA jack átalakítót a tv fejhallgató kimenetébe dugnám, mert onnan már analóg hangot ad

2013. dec. 13. 22:12
 6/8 Vortrex ***** válasza:
Illetve ennek is csak úgy volna értelme, ha ilyen osztott RCA lenne [link]
2013. dec. 13. 22:14
 7/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm az eddigi válaszokat.

Sikerült hangot kicsikarni a házimoziból, úgy csináltam hogy RCA jack kábellel összekötöttem a laptopot a házimozival, a házimozin hátul volt egy ilyen kimenet hogy TV out azt hiszem, piros és fehér. így van hang de csak 2.1 -es. Tehát hogyan lehetne 5.1-be játszani? elvileg a laptop hangkártyája képes rá, valahol olvastam hogy elvileg kell hozzá AC3 filter és jó lesz. valaki tud erről valamit?

2013. dec. 14. 09:21
 8/8 anonim ***** válasza:
Megnéztem a házimozid hátlapját: nincs rajta 5.1-es hangbemenet. Tehát csak sztereó hangot tudsz ráküldeni, 5.1-et sehogy sem.
2013. dec. 14. 11:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!