PS3 vs. PS4. Szerintetek melyik éri meg jobban?

Figyelt kérdés
Ez lenne az első ps-em nem igazán értek hozzá szval lécci úgy véleményezzétek h én is értsem.

2013. dec. 6. 21:35
 1/7 anonim ***** válasza:

PS4 ből eddig 2100000-et adtak el.

PS3-at még most is vesznek elég sokan.

PS4 extrái: 4k támogatás, érintőképernyős-mozgásérzékelős kontroller, jobb hardware, playsation eye, headset.

Szóval nem nagyon éri meg, szokás szerint csak egy picivel bírják erősíteni a hardwert, új funkciókat pedig nem nagyon bírnak kitalálni.

PS3-at bőven megéri még venned csak, ne 12GB-ost hanem legalább 40-est. Hardwerileg értelmetlen lenne összehasonlítani a két gépet.

Talán lesz 1-2 PS4 Exclusive, de a gyártók is minél több jövedelmet akarnak, ezért kifogják adni PS3-ra is.

Azon ne aggodalmaskodj, hogy elavul. Szerintem mire elavul arra 1/2, 1 évvel a PS4 is elfog.

2013. dec. 6. 21:58
 2/7 anonim ***** válasza:

Előző:

"4k támogatás"

Még nem, majd csak jövőben lesz, és csak 4k filmeket fog támogatni, 4k játék sosem lesz rá.

"playsation eye"

Az PS3-ra is van, PS4-re csak továbbfejlesztették.

"headset"

Ez szintén nem újdonság, az az újdonság, hogy a joystickba van jack kimenet, tehát akármilyen fej/fülhallgatót bele lehet dugni a joystickba. Ha csak annyit írsz, hogy headset, akkor arra a bluetooth-os headsetre is gondolhatnának az emberek, ami PS3-hoz is kapható.

"egy picivel bírják erősíteni a hardwert"

Picivel nem kicsi túlzás, 8-10x olyan erős a hardver. Az már más kérdés, hogy egy PC-hez képest egyáltalán nem nagy szám a hardver, de amúgy sem a hardver miatt vesz az átlag ember konzolt.

"új funkciókat pedig nem nagyon bírnak kitalálni"

Azért van pár új funkció. Mindenféle streamelős meg megosztós hülyeség, egy alacsonyabb fogyasztású másodlagos CPU, hogy "kikapcsolt" állapotban is mehessen a játék/szoftverletöltés, illetve játék közben is, illetve letöltés közben is elkezdhetsz játszani a játékkal, stb.

Túl sok új funkció tényleg nincs, de ez egy konzol, amin játszanak, mégis milyen funkció kéne bele? Pont elég új funkció van, ha meg valami jó még eszükbe jut, akkor azt még később kidobják egy frissítésben.

"PS3-at bőven megéri még venned csak, ne 12GB-ost hanem legalább 40-est"

Ezzel félig egyetértek, mert jelenleg még szerintem is elég a PS3, de 40 gigás PS3-at semmiképp se vegyél. Vagy 12-eset, vagy 500 gigás super slimet, esetleg sima slimet, de fatet semmiképp. Nem olyan megbízható, mint egy slim. 12 gigás viszont tényleg kevés, ezért azt elfelejteném a helyedben.

"Szerintem mire elavul arra 1/2, 1 évvel a PS4 is elfog."

Mai nap legnagyobb hülyesége, amit olvastam, elemzőcéghez ne jelentkezz, mert ekkora hülyeséget ott nem szabad mondani.

2013. dec. 6. 22:59
 3/7 anonim ***** válasza:

Persze ezek eddig is voltak, de most már van az alap csomagban.

Kikapcsolt állapotban nem megy a letöltés meg semmi, csak pont ugyanonnan folytatja a félbehagyott tevékenységedet. Ja meg lehet PS Vitárol irányítani, ha otthon bekapcsolt állapotban van.

[link] Jó, igazad van. PS4 eddig még nem kapott semmilyen hatalmas játékot, pedig ilyen hardwerrel... de úgy tűnik nem is nagyon fog. Talán majd a GTA 8-nál esünk abba a problémába, hogy a PS hármunkon nem, csak a négyünkön fut el, de addigra lesz új konzol.

http://www.youtube.com/watch?v=50WKZs-JdiY

Én csak annyit látok, hogy a PS4nél magasabban van a fényerő, a játék pedig ugyan az.

Talán olyan fél év mire meglátjuk a különbséget.

Mért mit tud majd a PS4 ami akkora áttörést jelent?

Ott a BF3, BF4 ugyanúgy PS3-ra jött ki és csak azért jobb egy (tényleg) picivel a grafikája mert ilyenre csinálták. Majd az 5 is jobb lesz egy picivel mint a 4. Akkor meg, hogy tudják kihasználni a 4 hardweri előnyeit? 1000 helyet 10000 dolog fog mozogni egyszerre? Vagy valóság szintű grafika lesz?

A hardweri különbségek (bármekkorák is), az eddigi játékok alapján elhanyagolhatók.

2013. dec. 6. 23:42
 4/7 A kérdező kommentje:
De akkor szerintetek melyiket kellene megvenni? :) mert nem igazán tudok dönteni...:( kérlek írjátok meg h ti melyiket vennétek
2013. dec. 7. 09:35
 5/7 anonim ***** válasza:
PS3
2013. dec. 7. 13:37
 6/7 anonim ***** válasza:

"PS4 eddig még nem kapott semmilyen hatalmas játékot, pedig ilyen hardwerrel... de úgy tűnik nem is nagyon fog"

Ezt nagyon sokáig próbáltam értelmezni, a mondat magyarul van, de remélem nem akkora hülyeséget akartál írni, mint amekkora sikerült. Esetleg exkluzív játékra gondoltál, ami csak PS4-re fog megjelenni? Hidd el, lesz sok, és nem is értem hogy lehet ekkora baromságot írni, hogy PS4 alig lesz tovább támogatott, mint a PS3. Ezt egyszerűn felejtsd el, PS3-ra hamar már nem fognak megjelenni az új Cod-ok, BF-ek, stb-k, és 2-3 év múlva már a PS2 sorsára fog jutni, tehát fog rá jönni játék, de nagyon ritkán, nagyon szar játékok.

Játékból meg nem pont a CoD:Ghost-ot kéne összehasonlítani, ami mindkét generációs konzolon kukába való.

"Talán olyan fél év mire meglátjuk a különbséget."

Téves, már most is nagyon is látható a különbség. Youtube-os videókon nem jön át annyira, de ha egyszer látnád mondjuk élőben a BF4-et PS4-en és PS3-on, hidd el, nagyon könnyen beazonosítanád, hogy melyik verzió melyik konzolon fut. A BF4 PS4-es verziója után nem tudnál visszamenni a PS3-as verzióhoz, akkora a különbség.

És ez a különbség egyre jelentősebb lesz, ha már csak PS4-re fognak koncentrálni.

"Mért mit tud majd a PS4 ami akkora áttörést jelent?"

Különösen semmi forradalmit, de mivel sokkal erősebb, ezért sokkal jobb grafikája lesz, aminek már épp itt az ideje, 7-8 év után már bőven ki lett aknázva a PS3 hardvere, és már nem bírna jobb grafikát, viszont fejlődni kell, nem lehet ugyanazon a grafikán leragadni évtizedekig.

"Ott a BF3, BF4 ugyanúgy PS3-ra jött ki és csak azért jobb egy (tényleg) picivel a grafikája mert ilyenre csinálták. Majd az 5 is jobb lesz egy picivel mint a 4. Akkor meg, hogy tudják kihasználni a 4 hardweri előnyeit?"

Szintén egy mondat, amit kicsit sem értek. Igen, addig értem, hogy az új BF-ek, meg új játékok majd kicsivel szebbek lesznek, de hogy jön ide a PS4 hardvere?

"A hardweri különbségek (bármekkorák is), az eddigi játékok alapján elhanyagolhatók."

Csak azt tudom írni, amit előbb is: kicsit sem elhanyagolható, PS4-es BF4 után nem bírsz majd ránézni a PS3-as BF4-re. És igen, lehet elsőnek nincs akkora különbség, mint PS2 és PS3 között, de majd lesz. PS4 olyan, mint egy jó befektetés, lehet rövidtávon nem nagyon látsz semmi profitot, de hosszútávon hatalmasat fog robbanni, és majd nagyon megéri. Szóval ha még most nem is olyan húdejó a PS4, az lesz, még 1 hónapos sincs maga a konzol, egyértelmű, egy kis időt kell adni neki.

Akármennyire is "védem" a PS4-et, én is PS3-at mondom jelenleg. PS4 ráér 1-2 év múlva.

2013. dec. 7. 18:10
 7/7 anonim ***** válasza:

"PS4 eddig még nem kapott semmilyen hatalmas játékot, pedig ilyen hardwerrel... de úgy tűnik nem is nagyon fog"

Pedig nem nehéz értelmezni.

Hatalmas játék: GTA 5-t "hatalmas" játéknak nevezem, mivel gyönyörű grafikája, hatalmas map és rengeteg funkció van benne, ezen kívűl 50GB körüli a mérete. [link]

szóval ez a világsikerű játék nem jött ki PS4re.

Úgy jön ide, hogy mivel mindig csak kicsivel lesz jobb a grafika pl: BF3-BF4, mikor az a sok "kicsi" összeadódik egy olyan szintre, amit csak a PS4 képes megjeleníteni addigra már lesz egy új nextgen konzol.

Ha minél több konzolt elakarnak adni, akkor már most elkezdhetnék azt a hatalmas robbantást.

2013. dec. 7. 21:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!