UTP kábel forrasztás, miért nem működik?
Sziasztok!
Az a a problémám hogy, most vettem a napokban Okos TV-t és utp kábele keresztül akarom a netet rádugni, na már most mivel a routertől 16m hosszú kábel vezet a szobáig ahol a Tv van. Az utp kábel mindkét végén a csatlakozók forrasztással lettek rögzítve. A gyári fejekkel működik a net, viszont a boltban vásároltal nem. De a gyári túl rövid. Az internet jelet nem mutatja a forrasztott kábelnél míg a gyárinál, egyértelműen igen. Ha, van aki tudnak segíteni akármiben is, akkor légyszives írjon :)
Előre is köszi !
Valószínűleg itt a forrasztással lesz gond. Lehet, hogy nem tökéletesen sikerült.
Az UTP kábelre egyébként klimpelő fogóval szokták rögzíteni a z RJ45-ös dugaszt. Az is fontos, hogy megfelelően legyenek bekötve az erek. Nem mindegy a sorrend.
A legjobb amit tehetsz, hogy elmész egy számítástechnikai üzletbe és tetetsz a kábeledre egy-egy dugaszt, vagy veszel egy megfelelő hosszúságú "szerelt kábelt". (esetleg még wifi is szóba jöhet de ahhoz eszköz kell)
Forrasztott csatlakozót én még nem láttam, de akkor nyilván van, meg nincs is köze a hibához.
Régebben CROSSLINK bekötésű kábelt használtak, ahol is két érpár megcserélve van beforrasztva. Már elég régóta viszont intelligensek a LAN csatlakozó "mögötti" áramkörök a nem crosslinkes kábelekkel is tud működni. Nézd át a színeket és bekötéseket.
egy ilyen préselő szeszámra van szükséged ahhoz, hogy hiba nélkül használni tudd!
forrasztás sohasem lesz üzemképes!
annál még az is jobb, ha egy vékony, lapos csavarhúzóval egyenként "nyomod" meg (préseled bele) a SZIGETELT vezeték-érbe, az érintkezőt!
így:
>Rézvezető csatlakozók és bekötésük< bekezdés (11. oldal)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!