Subwoofer erősítő építésében tudnátok segíteni?
Sziasztok! Először állnék neki és elsőre KIt-ekből raknék össze egy 100w-os mono erősítőt subwooferhez, azzal tisztában vagyok, hogy kelleni fog az erősítő és a hangváltó, de ezen kívül még mi kellene hozzá, hogy csakis mély (~150Hz)hangokat adjon le a hangszórónak.
alábbi kit-ekről van szó amivel dolgozni szeretnék:
ui.: természetesen ha valaki jobb, okosabb dolgokat tud linkelni azt is szívesen fogadom. Ja és itthon is sok elektronikai eszközöm van (kibelezett erősítős dvd lejátszók és hasonlók) ha azoknak a részeiből is meglehetne építeni (költséghatékonyság) az is jó lenne. amim itthon van az 2db TDA8947J ic és regeteg féle fajta kondi...
Előre is köszönöm!
Én pedig pont nem javasolnám az autós erősítő használatát. Ha mégis, akkor kizárólag csúcs-márkásat. Az pedig nem költséghatékony.
Az én javaslatom erőteljesen a TDA7293 IC felé mutat, főleg ha 4Ohm -os hangszórót kívánsz hajtani az erősítőről. Van egy ötletem, amivel (az amúgy is elvileg 100W-os IC-t) fel lehet BOOST-olni jóval 100W fölé úgy, hogy nem kell hidalgatni vagy párhuzamosítani még egy IC-t.
Az aktív aluláteresztő szűrővel én is egyetértek. Ezt egy sima RC taggal is meg lehet oldani, de az aktív aluláteresztőt jobb ötletnek tartom (mondjuk 40dB/dekád meredekségű vágással)
A kulcskérdés a tápegység: Van-e, vagy van-e hozzá legalább megfelelően nagy transzformátor. Ha ez adott, akkor a költséghatékonyság garantált.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!