Mihez kell az 1080p?
Most szeretnék TV-t venni, de az az igazság, hogy a lehető legolcsóbban akarom a legjobbat. Mindenképp 32'-esben gondolkodom, már csak az a kérdés hogy HD Ready, vagy Full HD legyen. Amire használnám: nagyon nagy százalékban konzoljátékra (XBox 360, ahol a játékok többsége 720p, és csak nagyon kevés 1080p), illetve normál tv adásokra és filmezésre. A számítógép képét biztos, hogy nem fogom rákötni, szóval amiatt nem szükséges a FullHD.
A kérdésem szóval így összefoglalva, hogy a fent említett dolgokra kell-e nekem 1080p, vagy csak felesleges extra lenne? Egyébként nem tudom, hogy mennyire van összefüggésbe, de néztem gameplay videót a korábban írt konzolnál és ugyanaz a játék 720p-ben fixen hozta a 60 fps-t, míg 1080p-ben gyakran 50 alá is leesett. Ezt gondolom a nagyobb felbontás eredményezte. Mindez mennyire zavaró? Ti végül melyiket választanátok? Illetve, úgy egyébként hol élvezném ki igazán az 1080p előnyeit, és ehhez képest hol szenved hátrányt a 720p?
Válaszaitokat és tanácsaitokat előre is köszönöm!
Azért kell a FULL HD,mert azokban a TVk-ben van skálázó elektronika (up scaler),és egyből minden Xbox360-as játék 1080p-ben megy + az Xbox-ban is van "up scaler",és a két eszköz együtt nagyon jó képet produkál nekem 5 éve van Xbox360-am és azóta nem kellett a felbontást levennem a konzolon az 1080p-ről.
Magyarán a HD Ready csak akkor kapsz HD képet ha a csatlakoztatott eszköz képes olyan jelet küldeni a TV-nek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!