Miért nem működik a távirányító? Többi lent.
Samsung tv UE32EH6030, valamikor tavasszal vásárolva.
Pár napja azt vettem észre, hogy a távirányító időnként nem reagál a nyomkodásra. Utána minden gond nélkül helyrejön. Egyre gyakrabban fordul elő. A távirányítóban gyári Bexel márkájú elemek vannak. Kivettem, lemértem: 1,4 V feszültséget mutat a műszer. Tudom, ez nem mérvadó, mert terhelés alatt kellene mérni. Mégis úgy tűnik, hogy gyengék az elemek. Amit viszont nem értek: amikor nem reagál a távirányító nyomkodására a TV, miért villog a távirányító infrája mobilon keresztül? Ha a távirányítót 1 centi távolságra tartom a TV érzékelőjétől, úgy sem veszi a jelet.
Amikor viszont működik a távkapcsoló, bárhogyan tartom bárhonnan a szobából, simán veszi a jelet. Mégiscsak az elemek lennének kigyengülve 7 hónap használat után? Ez kicsit gyanús nekem. Márkásabb elemek nálam 2-3 évig szoktak tartani.
Az eddigi tévéinken az volt a megszokott, hogy amikor kezdtek kigyengülni az elemek a távirányítóban, csak egyre közelebbi távolságokról vették a jelet. Most, ha éppen működik bárhonnan kapcsolható a tv (még ha a tenyeremet a távirányító elé teszem, akkor is), ha meg nem teljesen közelről sem reagál. Érti ezt valaki? Vegyek 2 új elemet és cseréljem ki?
Holnap kicserélem az elemeket, és okosabbak leszünk. Az elemeket, hidd el kiszedtem, forgattam, vizsgáltam. A távirányítót nem szeretném szétszedni, mert garanciában van. Sajnos nem csavarokkal van összecsavarozva, és ha csavarhúzóval elkezdem feszegetni, annak nyoma marad és a garanciának lőttek.
Az egyedüli, ami nem tűnik logikusnak, hogy kamerán keresztül miért látom az infraled villogását. Tehát a távirányító a jelet kiadja, csak lehet túl gyenge ahhoz, hogy a tv érzékelné.
Szóval holnap kiderül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!