Tudnátok ajánlani olyan, nem túl drága eszközt amiről kényelmesen lejátszhatok full hd filmet, hd hanggal együtt?
A pendrive tökéletesen megfelel erre a célra mondjuk 32 vagy 64 GB-os.
Nekem Full HD TV-m van és + egy pendrive.
Nekem is egy DTS hangrendszerű házimozi erősítő van rákötve a FULL HD TV-re csak így lehet elérni az 5.1 Dolby Sorrund hangminőséget.
Amúgy megjegyezném olyan hogy HD hang nincsen csak HD vagy FULL HD filmek ezen belül azok lehetnek sima sztereó hangzással vagy 5.1,7.1,DTS attól függ milyen hangsávok vannak a film alatt.
Én a Dolby és a DTS-re gondoltam, vagyis kép és hang együtt. Gondolom az mkv ezt tudja. Ha jól értem az egészet akkor vagy kell egy usb-s házimozi erősítő a külső vinyónak és ezt kötöm hdmi-n a tévéhez és a hangszórókhoz; vagy ha dvd-ről van szó akkor kell egy Blu-ray vagy HD DVD lejátszó és ezzel csatlakozok az erősítőhöz. Vagy házimozi rendszer; pl. a Philips HTD3510/12 gondolom tudná ezt:
Nem USB-s házimozi erősítő kell mert a hang FULL HD TV-knél optikai kábelen csatlakoztatják a házimozihoz vagy erősítőhöz
Még annyi hogy az MKV egy videó formátum,semmi köze a hanghoz,mint már említettem a letöltendő film adatait kell megnézni,és ott le van írva milyen hangsávokat tartalmaz.
A házimozis cucc amit linkeltél jónak tűnik,mert van rajta optikai bemenet az a lényeg,hogy a TV-den is legyen optikai kimenet,akkor meglesz a hangminőség amit szeretnél.
Utána már csak 5.1,7.1,DTS hangsávos filmeket kell letöltögetni olyan formátumban amit a TV-d le tud játszani (MKV,Xvid,Dvix stb..).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!