Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Tudnátok ajánlani olyan, nem...

Tudnátok ajánlani olyan, nem túl drága eszközt amiről kényelmesen lejátszhatok full hd filmet, hd hanggal együtt?

Figyelt kérdés
Full HD tv-m van. Elsősorban letöltött filmek lejátszására gondolok. (USB-s, háttértárolós).
2013. nov. 13. 07:40
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

A pendrive tökéletesen megfelel erre a célra mondjuk 32 vagy 64 GB-os.

Nekem Full HD TV-m van és + egy pendrive.

2013. nov. 13. 07:52
 2/12 A kérdező kommentje:
De így csak a tv hangszórója szól és ez nem hd. Olyan 5.1-es hangzásra gondoltam legalább, mint a házimozikon.
2013. nov. 13. 07:59
 3/12 anonim ***** válasza:
Ahhoz kell egy házimozi erősítő + hangfalak hiszen pont ez az 5.1 hangzás lényege a TV hangszórói (2db) ezt nem igazán tudják visszaadni.
2013. nov. 13. 09:33
 4/12 anonim ***** válasza:

Nekem is egy DTS hangrendszerű házimozi erősítő van rákötve a FULL HD TV-re csak így lehet elérni az 5.1 Dolby Sorrund hangminőséget.

Amúgy megjegyezném olyan hogy HD hang nincsen csak HD vagy FULL HD filmek ezen belül azok lehetnek sima sztereó hangzással vagy 5.1,7.1,DTS attól függ milyen hangsávok vannak a film alatt.

2013. nov. 13. 09:41
 5/12 anonim ***** válasza:
Ahogy a 4#. is írta, a hangnak nem sok köze van a képhez (HD-hoz), amilyen formában letöltöd a filmet az olyan lesz, a tv optikai csatlakozásához rákötsz egy házimozi erősítőt,(persze ha van optikai de lehet coax is) és a többit az erősítő végzi.
2013. nov. 13. 11:36
 6/12 A kérdező kommentje:

Én a Dolby és a DTS-re gondoltam, vagyis kép és hang együtt. Gondolom az mkv ezt tudja. Ha jól értem az egészet akkor vagy kell egy usb-s házimozi erősítő a külső vinyónak és ezt kötöm hdmi-n a tévéhez és a hangszórókhoz; vagy ha dvd-ről van szó akkor kell egy Blu-ray vagy HD DVD lejátszó és ezzel csatlakozok az erősítőhöz. Vagy házimozi rendszer; pl. a Philips HTD3510/12 gondolom tudná ezt:

[link]

2013. nov. 13. 16:32
 7/12 anonim ***** válasza:

Nem USB-s házimozi erősítő kell mert a hang FULL HD TV-knél optikai kábelen csatlakoztatják a házimozihoz vagy erősítőhöz

Még annyi hogy az MKV egy videó formátum,semmi köze a hanghoz,mint már említettem a letöltendő film adatait kell megnézni,és ott le van írva milyen hangsávokat tartalmaz.

2013. nov. 13. 16:41
 8/12 A kérdező kommentje:
Most olvasom a kérdezz-felelek-ben, hogy nem megállapítható az mkv olvasás. Szóval tudnátok olyan konkrét eszközt javasolni, ami normálisan tudná ezeket és nem is olyan túl drága?
2013. nov. 13. 16:44
 9/12 anonim ***** válasza:

A házimozis cucc amit linkeltél jónak tűnik,mert van rajta optikai bemenet az a lényeg,hogy a TV-den is legyen optikai kimenet,akkor meglesz a hangminőség amit szeretnél.

Utána már csak 5.1,7.1,DTS hangsávos filmeket kell letöltögetni olyan formátumban amit a TV-d le tud játszani (MKV,Xvid,Dvix stb..).

2013. nov. 13. 16:45
 10/12 anonim ***** válasza:
Szerintem egy Blu-ray lejátszó megoldaná minden problémádat. :)
2013. nov. 13. 18:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!