Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Mindig Tv - állandó, sorozatos...

Mindig Tv - állandó, sorozatos problémáink vannak vele fél éve, miért van ez?

Figyelt kérdés
Tavasszal üzemeltettük be a Mindig tv-t egy régebbi típusú Yagi antennával. Minden jól is ment 2 hónapig, majd egyik pillanatról a másikra megszűnt minden jel, hiába futtattam a keresést le, töröltem a programokat, és gyári beállításokat használtam. A WayTeq készüléket lecserélték, majd ugyanez történt, 1-2 hónapig tudtuk nézni, utána egyik pillanatról a másikra megszűnt a jel. Újra felutaztunk csak ezért Budapestre. Kaptunk egy érzékenyebb készüléket, azzal ment is az adás 1-2 hétig, majd megint ott tartunk, hogy semmit nem talál, és nincs jel. Nem lehet antennahiba, mert ha rossz lenne az antenna, akkor nem tudtunk volna pár hónapig tévézni. A legszebb az az egészben, hogy a beltérit kipróbáltuk az antennaboltban, ott nem működött, Budapesten már igen. Most megint az van, hogy tegnap még tudtunk tévézni, ma meg már semmit se hoz be, akármit csinálok. Felhívtam az ügyfélszolgálatot, nem tudtak segíteni. Szerintetek miért van ez? Horribilis összeget költöttem már szerelőre, beltérire, kártyára, és nem tudunk normálisan tévézni.

2013. nov. 4. 19:28
 1/9 anonim ***** válasza:

Sajnos sok olyan dekóder van ami időnként megáll, én amikor még tavaly álltam át a leendő házamban MIndig Tv-re akkor a közeli boltban mondta is a tag hogy jobban járok ha az olcsó dekódereket elfelejtem mert azok időnként túl melegednek és levállhat 1-2 forrasztás főleg az antenna bemenet tájékán.

Akkor rábeszélt egy picit drága Orion deküderre aminek fém teteje volt jó szellős meg minden, na az szépen muzsikál, ugyanakkor haveromnak is wayteq márkájú dekodere volt aminek szintén ez volt a baja mint a tiednek és érdekes mód nálam sem működött, pedig nálam az antenna pontosan ránéz az adótoronyra alig 3 kmre volt innen mert haveromnak a központban azt mondták hogy biztos ez a baj amikor oda telefonált az üzletbe meg azt hogy áh semmi baja csak megvan törve az antenna kábel. Aha amikor én mentem vele mert valamelyest konyítok az elektronikához akkor mondtam az eladónak hogy nézze meg belülről milyen mert én szerintem tuti hogy érintkezési baja van, igaz nem szedtem szét de nekem például a boltba ahol vettem mondták hogy ez gyakori dekóder betegség.

Na most ha tényleg nem ez a gond akkor az is lehet hogy valahol zárlatos az antenna kábel amit a dekódernek ki kell írnia de fene tudja, esetleg lehet az antennából lazult ki a kábel, de nálam az örökölt házamba főleg szeles időben voltak jel gondok még tavaly mert akkor az adótorony amiről most húzom a jelet azon még nem volt beüzemelve a Mindigtv csak egy távolabbin amiről éppen hogy jött. Lehet hogy nálatok is ez a gond hogy pont olyan helyen vagytok ahol nem jön rendesen, vagy a szerelő rosszul állította be az antennát.

2013. nov. 4. 19:43
 2/9 anonim ***** válasza:

Szia!

Nagy valószínűséggel amikor problémás volt a vételed ,akkori időpontokban volt frekvenciacsere vagy szolgáltatás frissítés, ami sajnos megzavarhatja a vételt.Most aktuálisan ,éppen a megszüntetett analóg sugárzás által felszabadított frekvenciatartomány kalibrálása folyik.Illetve tesztüzemmódban működik már a MINDIG TV PLUSZ szolgáltatás is.Hát ennek kellemetlen következménye lehet az ,hogy -mint nálatok-akár az antenna áthelyezésére is szükség lehet.Az antennás vételnek (a parabolásnak is)hetnek sajna ilyen "gyerekbetegségei".

MINDIGTV Hírek: [link]

2013. nov. 4. 19:44
 3/9 anonim ***** válasza:
Itt már korábban megtörtént az átállás (Budapest mellett), nem is volt olcsó a Synaps set top box és a beltéri antenna, eddig normálisan működött. Napok óta MINDEN este kockázik, Nincs jel stb. szórakoztat! Nem tudom, mi folyik ennél a MindigTV-nél, de ez sokkal rosszabb, mint az analóg volt!
2013. nov. 4. 20:51
 4/9 A kérdező kommentje:

Én sem tudom, mi folyik ennél a Mindig tévénél, de szerintem ebből országos szintű felháborodás lesz. Én többet ide biztos nem hívok szerelőt, és unom, hogy állandóan állítgatni kell az antennát, rohangálni újabb cserekészülékért. Ez már annyi pénzemben benne van, hogy az nem igaz. Innentől vagy kijön tőlük egy szakember, vagy lemondom a szolgáltatást és követelem vissza a pénzem, vagy fogyasztóvédelem.

Mellesleg megjegyzem, a műholdvevőm mindenféle probléma nélkül több száz német és osztrák adást fog. Ingyen! Akkor ki volt az az őrült, aki kitalálta ezt a Soha tévé szolgáltatást, mikor odaát a szomszédban évtizedek óta működik és nagyon is jól működik egy másfajta digitális sugárzás?

2013. nov. 5. 17:50
 5/9 anonim ***** válasza:
Nincs véletlenül a szomszédban valamilyen műholdas antenna? Esetleg a tied is zavarhatja, annyira érzékeny ez a digitális akármi. Még az USB stickre is reagál. MindigTV azt állítja, hogy az adás tetőantennára van optimalizálva, aki szobaantennát használ, az magára vessen, soha nem lesz tökéletes a vétel.
2013. nov. 7. 00:38
 6/9 anonim ***** válasza:

Igen, rendszerint este szokott tönkremenni, kockásodni a kép, stb.

USB stick-re nem reagál, próbáltam. Nem tudom mi lehet vele.

Panelben nem tudom hogy oldható meg a tetőantenna, ha a háznak nincs saját és a lakókat ez nem érdekli, akkor akit meg érdekel, vezesse ki mondjuk az első emeleten az ablakon a kábelt, egészen a tetőig és szerelje fel magának?

2013. nov. 7. 04:45
 7/9 A kérdező kommentje:
Olyannyira van műholdas antenna, hogy én magam használom, és együtt nem is használhatom a beltérivel, mert a beltéri blokkolja a Mindig Tv set topjának a jeleit.
2013. nov. 7. 20:24
 8/9 anonim ***** válasza:
Vegyél kültéri Strong erősítős antennát, azt erkélyre vagy ablakra is fel lehet szerelni.
2013. nov. 9. 02:25
 9/9 anonim ***** válasza:
2013. nov. 9. 02:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!