Melyik a legjobb digitális rajztábla?
Akármelyik fórumra felmész, mindenhol, minden nyelven csakis a wacomot fogják isteníteni. Furcsállom, hogy még nem futottál bele. :D
Abból gyakorlatilag már csak a pénztárcád és igényeid szerint választhatsz egy típust.
Nem használtam más táblát, csak kipróbálás szintjén, de ismerek olyat, aki lecserélte a régit wacomra, addig istenítette, meg hogy a wacom csak lehúzás meg hype... nos azóta elismerte, hogy nem. :D
De ha tényleg csak hobbi szinten használnád és nem akarsz sokat költeni, esetleg még Genius.
wacom
csak is ez! de ez persze attól is függ, hogy mire használja az illető, ha valakinek ez a munkája akkor annak már nem rajztáblára van szüksége hanem interaktív monitorra, ha viszont valaki hobbiból, mellékmunkaként vagy szórakozásként csinálja annak meg egyértelműen digitális rajztábla
és ha a legjobbat keresed akkor én a Wacom Intuos Pro Large-et ajánlom, persze ez a legdrágább, de m1 milyet veszel a lényeg, hogy wacom legyen, figyelj oda, hogy mit írnak mögé:
pl:
*wacom bamboo P = a "P" az csak simán pen tehát csak tollal tudsz rá rajzolni
wacom bamboo P&T = a "P&T" ez azt jelenti: pen & touch tehát az érintést is érzékeli a tollon kívűl
*wacom bamboo P&T A6 = az "A6" az a legkisebb méretet jelenti, sajnos pontosan én sem tudom, hogy mekkora, de ha netől rendelsz az ügyfélszolgálatnál részletesen elmondják
további méretek:
A5 = második legkiesebb méret
Ha azt látod a méretnél, hogy M akkor az a legnagyobb, ha azt, hogy S akkor az valamivel kisebb (itt is észre lehet venni az árkülönbséget a két méret között)
én azt ajánlom, hogy innen rendelj, mert itt sokkal olcsóbb mint más helyeken:
ellenőrizd, hogy kompatibilis e a rajztábla a gépeddel (valszeg igen, de jobb félni mint megijedni)
valamint még azt is tudnod kell, hogy egyes digitális rajztáblák bizonyos programok miatt drágábbak pl:
wacom bamboo manga p&T:
ugyan az a tábla van benne mint a sima bamboo P&T-ban de járnak hozzá még mangarajzoló programok ezért 4k-val drágább
hááát.... remélem tudtam segíteni :D (ja am én karácsonyra kunyeráltam egyet xd)
A hobbi/komoly szintet nem úgy értettem, hogy milyen rajzokat csinálsz, de ha nem ebből élsz és nem napi 15 órában akarod használni a ketyerét, akkor egy olcsóbb Genius is jó alternatíva lehet, ha arra van csak keret. Működik, szépen lehet vele alkotni is, csak mondjuk ha elkopik a tollhegy, nem olyan egyszerű pótlást szerezni pl. De ahhoz, hogy a készletben lévőket feléld, több év kell, annyi idő után pedig már lehet kinövöd a táblát, összespórolsz egy újra, jobbra, nagyobbra, stb. :)
Egyébként nekem bamboo pen and touch van, A/6, az aktív felülete egészen pont akkora, mint egy A/6 papírnak. :D Nekem bőven jó, mert nagyobb lapra sem nagyon szeretek rajzolni, viszont ha te nagy mozdulatokkal alkotsz, akkor nem lesz elég. De egy A/5 méret is 50k fölött van (tavaly legalábbis, azóta nem igen nézegettem ^^), ami a legtöbb embernek azért már sok pénz - persze te tudod a kereteket.
A/4 és nagyobb méretben pedig már súlyos pénzt kérnek, azért vannak a wacom kínálatában milliós fölötti tételek, de azért gondolom nem ebben gondolkodsz - első táblának legalábbis szerintem nem érdemes ilyet venni, milliomosként se. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!