Mi a véleményetek a SAL PA 1020CP hangfalról?
Olyan a minősége, amennyibe kerül. Olcsó húsnak híg a leve.
Régebben egy pár ilyennel kertipartyztunk, de tényleg csak háttér zenélésre alkalmas. Nagyon mossa a hangokat, ha pörgősebb rész van a zenében, vagy egyszerre egy rock zenében sok hangszer szólal meg, érthetetlenül összemossa.
Basszusa nincs, 150 Hz alatt semmit sem szól, döngölésre teljes mértékben alkalmatlan. Bár nem is várom el egy 15 eft-os hangfaltól, amiben 25 centis PA mélyközép van.
Érzékenysége jobb mint egy hifi hangfalé, de közel nincs olyan mint egy normális PA hangfalé. Terhelhetősége szintén. Ha nem hajtod szét, akkor sokáig szólni fog.
Én nem vennék ilyet, anno sem az enyém volt a két hangfal. Nekem nem ér 30 eft-ot egy pár ilyen. Ha kint, vagy kisebb buliban akarok hangosan zenélni, akkor sem ezt veszem ennyi pénzből, ha szobában akarnám használni, akkor meg pláne nem.
Első vagyok.
Sajnos a hangtechnika nagyon drága dolog, sok laikus nem is gondolná... :(
Ami már elfogadható minőségben szól, és nem mossa érthetetlenül össze a hangokat nagy hangerőn, valóban a Reflex 12R150. De látod, ez a hangosítás legalja, sokan már ezt is SAL kategóriába veszik, még is drága. Egy normális hangú hangfalpár, erősítő nélkül ami már kint is meg tud szólalni, 2-300 eft-os árkategória. De még az is csak egy alsó közép kategória. Koncerteken, diszkókban használt nagy hangfalak darabja akár 7 számjegyű magyar ft-is lehet.
Kompromisszumot kell kötnöd. Tudom még ajánlani a használt hangfal vételét. Reflex Baby hangfalat találsz már egy párat 35 eft körül. Vagy veszel újonnan ilyet, de akkor tényleg egy deka mélyed nem lesz, és nagyon mosni fog, nem artikulál, nincs hangtere, nem a legjobb. De hát kinek mik az igényei, meg ki mennyit szán rá.
Milyen célra kellene?
Ha nem kell nagyon nagy hangerő és kíméletesen bánsz vele, akkor inkább nagyobb Hi-Fi hangdobozt ajánlnék, (használtan, de jó állapotban), de az sokkal rosszabb hatásfokú, viszont relatíve kulturált hangot ad ki magából!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!