AKG K240 vagy Sennheiser HD25 vagy valami Beats fejhallgatót vegyek?
:D tudom. Igazából ez csak 1 provokativ kérdés, hátha válaszolnak agymosott emberek is :D Bár úgyse fognak.
AKG K141-em van már pár éve.
Audio Technica ATH-M50 (Red):
Árkategóriájának legjobb hangzását kínálja és még jobban is néz ki, mint a gagyi Beats-ek.
esetleg valami átviteli görbét tudnál mutatni? :O
Nekem ezek az audiotechnikák nagyon bonyolultnak tüntek mindig is. Az AKG full egyszerü konstrukció. A HD25 meg csak simán legendary.
Azt ugye tudod, hogy a legutóbbi hozzászólásoddal jó nagy baromságot írtál?
Már hogy a fenében hallanád át mindkét csatornát egy nyitott fejhallgatóval? Az addig oké, hogy kifelé is szól, de egy külső szemlélő is, aki mondjuk melletted áll szinte csak a magasabb tartományok cincogását fogja kihallani abból, amit hallgatsz, tehát még ha el is jutna ez a magas ciripelés a fejhallgató egyik feléből a másik felében lévő füledig (amit nehezen hiszek, mivel a füleidet érő hangnyomás a fejhallgatóban vagy 50xese annak, mintha mondjuk a jobb füleddel hallgatnád a bal csatornát úgy, hogy közben a bal füledet befogva tesztelnéd, hogy a jobb mennyire érzékeli az abból jövő hangokat mialatt a fejhallgató a fejeden van.) a hangszórók általi füledet ért erőteljes hangnyomás semlegesítené a kívülről, jóval kisebb decibel értékkel érkező hangokat. Még ha valóban hallanád is, akkor sem ugyanaz lenne az eredmény, mintha hangszórón hallgatnál zenét, mivel egyik füled a másik csatornának csak a magasabb hangfrequenciáit hallaná és azt is csak nagyon halkan.
A nyitott fejhallgató előnye tehát nem az, hogy mindkét csatornát hallani vele, hanem az egyes csatornák hangjai jobban szétszóródnak a füleid körüli térben, így sokkal természetesebb hangképet lehet létrehozni, mint egy zárt fejhallgatóval.
A Stereo-nak sosem az volt a lényege, hogy a 2 csatorna keveredjen egymással. Hallgass meg egy profibb stereo felvételt hangfalon és fejhallgatón is. Fejhallgatóval sokkal térbelibbnek fog hatni, mert hangfalon a csatornák keveredése miatt a sztereo tér szétesik, mosottá válik, aról nem is beszélve, hogy érvényesül az adott szoba/terem akusztikája is, amiben éppen használod a hangfalakat, míg egy fejhallgatóval a zene eredeti akusztikáját, térérzetét fogod hallani, mivel nem játszik közre semmiféle külső tényező, hogy megváltoztassa azt.
Nyitott fejhallgatók gyártásában szerintem a Beyerdynamic és a Sennheiser a legjobb.
Az olcsóbb Sennheiserek sajnos manapság kissé túlárazottak, ezért én minimum a HD600 típust javasolnám. Most outlet-ben egy megbontott, alig használtat fél év garanciával megkapsz 50000 Ft-ért: [link]
Ennyiért szerintem best buy!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!