Miért nem játssza le a PC-ből jövő hangot a házimozi? Felállás: PC-HDMI-TV-SCART-házimozi
Ebben a láncban gyakorlatilag a TV-t akarod DAC-nak (digitális-analóg konverter) használni. Ezért nem szól a dolog, mert HDMI-n digit jelet adsz a TV-nek, onnan meg analóg scart-al, mész tovább a házimozira.
Fölöslegesen teszel egy kört.
PC-ről közvetlen hajtsd a házimozit.
Ha a PC-n van digitális hang kimenet, házimozin meg bemenet, akkor összekötöd egy kábellel a kettőt.
Ha csak analóg bemenetek vannak a házimozin, akkor jack-rca. Ha a PC hangkártyád 5.1-es, akkor 3 darab jcak-rca kábelt kell használni, és meg marad az 5.1. PC-n feltelepítesz egy AC3 filtert, és az majd dekódolja neked a digitális hangsávokat, és a hangkártyán már is ott az 5.1-es analóg kimenet a házimozinak.
Persze konkrétan le tudnám írni, ha vázolnád a hangkártya, TV, házimozi rendszer pontos típusát.
A Samsung azt írja a weboldalán, hogy a TV optikai kimenete az hang kimenet. Szóval ha összekötöd a laptopot HDMI-n a TV-vel, TV-t pedig optikaival a házimozival, akkor elvileg normálisan szólnia kéne.
Az is előfordulhat, hogy a házimozidban a processzor nem ismeri azt a hangformátumot, ami a filmen van. Pl. ha a házimozid csak dolby digital, és DTS hangsávot tud, akkor hiába kötöd össze digitálisan a rendszert, egy DTS-HD vagy Master audio formátumot már nem fog felismerni.
Na, megvettem az optikai kábelt, és összekötöttem a tv-t a házimozival. A minőség rengeteget javult a jack-rca kábelhez képest, amivel a laptopról küldtem a hangot a házimozira, de még így sem megy az 5.1 hang. Letöltöttem ezt a kis teszter progit: [link]
Az eredmény az, hogy se a hátsó hangszórók, se a sub nem szól elvileg.
A vezérlőpultban a hang kimenetnél ugye a SAMSUNG tv van kiválasztva, viszont itt azt írja, hogy a csatornák maximális száma 2. Ez lehet szerintem a probléma forrása, viszont a megoldást nem tudom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!