Playstation Network és Xbox Live! Help!?
Hogy kinek mi a király, abba ne menjünk bele. Nem hiszem, hogy most azzal okosabbak lennénk, ha felsorolnánk mind2 konzol előnyét és hátrányát. Mert bár a PS3-ba ingyenes a PSN, nem annyira kiforrott, mint az Xbox Live(személyes vélemény). Viszont bár jobb az Xbox Live, évi 8 ezret igényel, és összehasonlítva a PSN-el, lehet, hogy kiforrottabb, de veszélyes hacker szempontból.
És természetesen mind2 konzolra ugyanannyi a játék. Lehet, hogy a PS3-ra egy új játék 14000 Ft(persze van sokkal olcsóbb), úgy Xboxra is annyi, mert ha flasheled, akkor elveszik az Xbox Live és stb. stb. stb. Ha már valakinek volt pénze egy konzolra, akkor ne ám már, hogy játékra ne legyen+használt játékok is vannak.
De én nem akarok ebbe belemenni, illetve a kérdező sem comprasion harcot szeretne itt olvasni, hanem a két internetes szolgáltatásról akar valamit megtudni.
Nos, nekem PS3-mam van, így a PSN-t ismerem jobban, azt mutatom be neked.
Magyarországon valóban nincs még PSN, ennek több oka is van(most ebbe nem mennék bele, csupán annyit, hogy lassan elképzelhető lesz, hogy legyen Magyarországi Xbox Live és PSN is, mert már a Microsoft dolgozik rajta, és ha a Microsoft dolgozik rajta, akkor a Sony is:)) Amíg nem lesz Magyarországon, addig be kell érnünk a külföldi PSN-ekkel, ezek közül 3 van: Angol, Amerikai és Japán.
Mind3 külön Store-ral, Home-mal rendelkezik. Hogy hogyan jutsz be a 3 közül z 1-ikbe? Az a kamu címtől függ. Ha angol(mondjuk egy londoni) címet adsz meg, akkor angol PSN-es leszel, ha japánt, akkor japán stb. Ezek után lehetőséged nyílik a PSN funkciók használatára(PSS, PSH stb.), demók letöltésére és még sorolhatnám. Úgy röviden ennyi a lényege, az Xbox Live is ehhez hasonló, csak ott több szolgáltatás van(több letölthető és játszható játékok stb.)
Ez előttem szólónak teljesen igaza van. Nekem egy X360-van, az évi 8000-et konkrétan a multiplayer lehetőségért fizeted. A demókat, témákat, videókat, anélkül is megtekintheted.
Viszont a feltört (Xtreme vagy iXtreme flash-elt) az xbox akkor veszélyes a livera menni. Főleg mostanság az őszi dömpingben, a microsoft nagyon harapósra vette formát. Ha észrevezik hogy buherált a konzol akkor letiltanak a liveról. Ezek után még tudsz játszani a konzolon (offline), de a live-ra nem fog beengedni.
Bár mostanság voltak olyan hírek hogy csak a újabban csak a játékosprofilt bannolják és nem a konzolt. De ez úgy néz ki nem igaz. Haverom x360 elite-ét 4 napja bannolták. A konzolt, és nem a profilt.
Engem még nem bannoltak 2007 óta, de én nem játszok multiban (tehát nem fizetek éves díjt), és csak nagyon ritkán dugom rá a netre. Pl most egy hónapja nem is volt net közelében a konzol. De ez nem jelent semmit, lehet legközelebb csatlakozok engem is kidobnak. Olyan is van aki mindig a neten lóg másolt játékokkal és mégsem dobják ki. Szóval orosz rulett a másolt játék+live kombináció.
Ezért 100%-os biztonságot csak a módosítatlan x360 és eredeti játékok jelentik. A játékok meg ugyan olyan drágák mint a PS3 esetében. Tehát ha azért kell a net, mert multiba akarsz játszani akkor lehet hogy a PS3 a jobb választás, mert az többet tud (wlan, bluetooth, blue-ray). És mostmár a PS3 slim-mel már az ára sem olyan vészes.
Bár én a controller miatt nem váltanék, nekem jobban bejön az x360 kontrollere. Persze ez csak magánvélemény.
:D:D:D Már megbocsáss.. Nagyon király az X360, mi??! Idáig 1millió illegális felhasználót bannolt az Ms., pl az ilyen magyarokat, akik angol regit tolattak..:) sok sikert:)
Én is beleestem a hibába, hogy 360at vettem, de a ps sokkal jobb:) keresel ismerőst, aki már ráunt egy játékra, és akkor kölcsön kéred. Vagy veszel 1-2 játékot, aztán elcseréled őket különféle helyeken újakra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!