Van egy antenna közösítő, szűrő a padláson erre hogyan lehet plusz antennát kötni?
4 db bemenet van egy kimenet. VHF (6-12 csat.), Rádió URH (1-5 csat), és 2db 21-60 bemenetek.
Sajnos egyedül a rádió bemenet a szabad, de nekem kellene még egy UHF csatinak hely, arra gondoltam hogy a kettőből az egyiken belekötöm a másik antennám tehát egy rögzítésen kettő kábel lenne. kérdés ezt így lehet-e a kép továbbra is bejön-e plusz nem lesz-e baja a közösítőnek vagy az antennának. Vagy esetleg más megoldás kellene? Így néz ki a cucc: [link]
Másik város helyi tv-t szeretném fogni most csak hang van rajta, kép ritkán és akad.
Vagy gondoltam hogy egy ilyen erősítőt kötök be. [link] de nem tudom hogy ez jó-e minden antennához, mert elrontani se akarom (3 db antenna van fent elég régiek korábban nem volt rajta semmilyen erősítő)
az egyik UHF bemenetre csatlakozol egy hasonló közösítővel
(UHF - UHF közösítők között keresd)
vagy ha van elektronikai műszerész ismerősöd, áthangoltathatod a VHF (6-12 csatornát) UHF-re, mivel erre már úgy sincs szükség, a digitális adásokat az UHF sávban továbbítják a műsorszóró adók. (ez lenne a jobb megoldás, a kevesebb jelveszteség miatt.)
Köszönöm a választ! Rokonomnak van felesleges erősítője de ez a fajta, mert mondtam neki hogy erősítő kéne, de ez csak erősítős modulos antennához jó, ha jól tudom?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!