Royalty kérdése:

Magassugárzó Probléma?

Figyelt kérdés
Vettem egy Teach 790 erősítőt és vettem hozzá egy pár Raveland x 1038 De a raveland hangfalban már nem a gyári Hangváltó volt vagy nem is tudom hogy volt e benne gyárilag de mondta az eladó hogy nem gyári És folyamatosan meghalt benne a magass Vettem bele vagy 5-öt és mind elszált mi lehet a hiba a hangváltó vagy az erősítő De az erősítőre kötöttem már más hangfalat is vagyis nem hangfalat hanem center és abban is csak a magass halt meg de a centernek lehet nagy volt az erősítő De akkor miért csak a magassugárzót csapta ki De nem tudom szerintetek mi lehet a próbléma ?

2013. okt. 7. 22:05
 1/6 anonim ***** válasza:

A csipogók tekercse könnyebben túlmelegszik mint a mélyeké, hamarabb ki lehet nyírni.

Azt a hangfalat én nem hajtanám meg a helyedben azzal az erősítővel.

Dupla akkora hangfalat esetleg.

2013. okt. 7. 22:22
 2/6 A kérdező kommentje:
Kösz a választ akkor nem az erősítőmnek van baja ?
2013. okt. 7. 22:48
 3/6 anonim ***** válasza:
Kicsik hozzá azok a hangfalak.
2013. okt. 7. 23:20
 4/6 A kérdező kommentje:
Most rendeltem egy Reloop rsp 15 Hangfalpárt Ha rákötöm nem fogja kicsapni a magassugárzót benne ?
2013. okt. 8. 01:09
 5/6 anonim ***** válasza:
Az már alapból 200-al terhelhető, nem kellene baja essék. Bár attól függ hogy használsz-e külön frekvencia kiemelést. Mert ha ráhúzod a magast, annak ez a következménye.
2013. okt. 8. 07:53
 6/6 anonim ***** válasza:

3 dolog miatt ég le egy hangszóró: túl sok kakaó, vagy torz jel, egyen feszültség. Mind a 3 összefügg egymással.

Akármilyen bóvli ez a Raveland hangfal, azért egy 2x90-100 wattos szobai erősítővel meg kell bírkóznia. Én inkább arra gyanakszom, hogy épp azért megy tönkre a magas, mert gyenge az erősítő. Túlhajtod, ezért torzul, négyszögesedik a jel, ami már nagyon hasonló az egyen feszültséghez. Pillanatok alatt ki lehet nyírni egy 100 wattos magassugárzót is, 10 wattos torz, négyszögesedésig hajtott erősítővel. Még ha tiszta sinust kap, a névleges érték akár 2xesével is lehet folyamatosan hajtani, impulzus szerűen 4-5xösét is elviseli a tekercs károsodás nélkül.

2013. okt. 9. 18:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!