Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Digikábelről milyen eszközzel...

Digikábelről milyen eszközzel tudok adást felvenni?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Van egy hagyományos analóg tv-m, és Digi kábeltv hozzá. Rendeltem "digifilm" csatornát, és kedvezményesen (ingyen) tudtam hozzá beltéri egységet bérelni. A típusa alábbi: [link]

Így majdnem tökéletes a rendszer, mert egyrészt jönnek a külföldi digitális csatornák is, meg az említett digifilm adó, csak adott készülékkel adást nem tudok felvenni.

Milyen készüléket ajánltok kiegészítésnek, vagy cserének, amivel tudok adást digitálisan rögzíteni?

2013. okt. 2. 12:52
 1/9 anonim ***** válasza:
Bármilyennel, amivel lehet, ez független a tévéelőfizetéstől. TV, DVD felvevő, digitalizáló kártya, amelyik szimpatikusabb.
2013. okt. 2. 13:29
 2/9 A kérdező kommentje:

Helló! Érkezett ugyan válasz a kérdésemre, de 0% információ-tartalma van számomra. Lehet azért, mert rosszul tettem fel a kérdést. Akkor fussunk neki még egyszer.

- Van 10.000- forintom a célra. Nem száz, igen tíz (esetleg tizenöt). Linkeljetek konkrét terméket és bótot alábbi szempontok szerint:

- Kell nekem egy olyan dobozka/ lapostv/ visszaszámoló chip/ kutyafarka amivel USB pendrájvra fel tudok venni adást. (USB 2.0-s, 8 gigás bedugdosóra).

- Adtak nekem valami konax kártyát is, amiről megy a digifilm kikódolása, és lehet, hogy valamikor rátöltöm a HBO előfizetést is. Szóval a kártya kikódolja az adó(ka)t és azt is fel lehessen venni (meg a külföldi digitális filmeket, meg a skájnyúzt-BBC-t/szienen-t, ami szintén nem volt analógban fogható).

- Időzíteni lehessen a felvételt. (Beprogramozom reggel, hogy napközben párhuzamosan felvesz 8 filmet, este hazamegyek munkából, oszt megnézem őket.)

- Budapesten át tudjam venni a ketyerét.

(- Lehetőség szerint műsoros DVD-t is tudjak beledugni megnézésre.)

2013. okt. 3. 09:25
 3/9 Esperes Károly válasza:

1)Tudomásom szerint csak a DIGI+C HD2 doboz USB dugaszán át lehet felvenni, legalább 32 GB-s vinyót kell feldugni

2)A doboz nálunk új termék, két profi DIDI-szerelő legaléább egy órát tökölt vele, nem tudták mgoldani (akkor 20 GB-s külső vinyóval próbálkoztam). Később telefonáltak, hogy legalább 32 GB kell hozzá

3)A felvételhez szükséges szoftver nincs a dobozon, azt ők rakták rá, sehonnan nem tölthető le (ez díjmentes)

4)A vinyót a doboz formázza, állítólag Linux-ot használ. Az így formált vinyót a Windows nem is látja

5)A felvétel már ezekkel a megkötésekkel megy, de felvétel közben nem tudsz csatornát váltani, flevételek között átfedés nem működik

6)A felvett anyag jó minőségű, de csak a dobozon át tudod lejátszani, DVD-re nem tudod áttenni, PC-n nem tudod lejátszani (esetleg ha Linuxod van).

7)A dobozt lehet bérelni is, persze több a bérleti díj.

Ha még valamit tudni akarsz, írj.

2013. okt. 3. 11:03
 4/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm a kimerítő és értelmes választ. :)

Baker. Ha tudom, hogy ez ilyen bonyolult (/drága)...

Szóval SD set top box nem jó a célra, bérelni kell HD-t, ha nem is HD-s a tévém. Az már nem ingyé van (, hanem havi 1000 zsé, ha jól emlékszem). És külső vinyó is kell.

Komolyan mondom, egyszerűbb és olcsóbb megoldásnak tűnik, ha veszek a vaterán egy régi szalagos videómagnót, aztán valahogy "tandembe kötöm" a mostani set top box-szal. :D (Legfeljebb mégse tudom majd felvenni a digitális, meg a kikódolt adást, csak az analógot.

Néztem DVD felvevőt is, hogy akkor nem USB-re veszem fel, hanem lemezre, de azoknak meg elég húzósak az áraik.)

De hogy a 21. században vissza kelljen térni az őskorba? :)

2013. okt. 3. 17:43
 5/9 anonim ***** válasza:

Van DVD felvevő beépített vinyóval is.

De már írtam, egy tévékártya is megoldás, ha kell, odaadom az enyém 10-ért, még távirányító is van hozzá.

2013. okt. 3. 20:14
 6/9 Esperes Károly válasza:

A DIGI dobozt nem tudod direkt DVD-magnóhoz kapcsolni. Csak a DIGI kábelen bejövő analóg adás rögzíthető, ha a DIGI-kábelt a szokásos módban (a dobozt kihagyva) a magnóhoz kötöd. Akkor persze csak az analóg csatornák jönnek be. Ezt én már minden csatlakozási lehetőséget végigjátszva kipróbáltam de valahol az egyik gépkönyvben olvastam is, hogy a dobozról felvenni a hagyományos módon nem lehet.

Amit írok, kezeld fenntartással: az én szakterületem nem a TV-számítástechnika, hanem a fehérjebiokémia.

2013. okt. 4. 11:37
 7/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a tv-kártya ajánlatot is. Egyelőre körbeérdeklődtem, döntés még nem született, hogy milyen megoldás lesz.
2013. okt. 4. 12:19
 8/9 anonim válasza:
Azt írják, hogy elméletileg EXT2-re formázza a doboz, ami egy alap linux fájlrendszer. Szóval elméletileg a megfelelő szoftverrel bármikor meg lehet nézni windows-ból is, és kiírni DVD-re.
2014. jún. 8. 14:50
 9/9 A kérdező kommentje:
A megoldás Amiko HD 8240 tpusú beltéri egység lett, egy 160 gigás mobil rackkel kombinálva. A hülye DigiFilm kártya nem megy bele, mert saját kódolása van. Azt vissza is mondtam, úgyis drágítottak rajta. Egyébként pöpec kis szerkezet, nagyon szeretem.
2014. júl. 27. 10:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!