A Strong médialejátszómmal nem tudok egy 1080p-s MKV kiterjesztésű filmet lejátszani, pedig támogatja az MKV-t. Kiírja, hogy "Video interleave too big". Kép nincs, csak hang. Mi lehet ez?
itt vannak a régi verziók:
Egyébként így kell kikapcsolni, ha mégis olyan verzióval akarunk varázsolni, amelyik alapból használja a tömörítést, tehát 4.1.1-től 5.9.9-ig:
File menü -> Options -> MMG -> Disable Header Removal Compression.
Pipát berakni, bezárni a programot, csak a program következő indításánál fog működni.
Lehet, pont Te voltál az, akitől a napokban ezt a tanácsot olvastam. :) Véletlenszerűen ráakadtam, akkor éppen másnak írtad ezt, még valamikor 2011-ben. :)
Nem is tűnt rossz ötletnek, kipróbáltam. MKV Extract GUI-val szétszedtem az MKV-t videó-, audió- és feliratsávokra /ezeket elmentettem egy könyvtárban/, majd pont ezzel a verziójú Merge GUI-val, amit Te most írtál /2.9.8-as/ összeraktam egy új MKV-ba, és elmentettem új néven. Az eredmény ugyanaz volt. :(((
Aztán megpróbáltam mindezt egy nagyobb verziójú Merge GUI-val /valamelyik 6.x.x-es verzió/, és ugyanott kötöttem ki...
Egyébként a Médiainfóval megnéztem ezt a filmet, amit nem visz, és nekem ott a kódoló szoftvernél mkvmerge V 6.0.0-ás verzió körül szerepel. Vannak filmek, amiknél ez a verziószám alacsonyabb /5.x.x-es/, de van olyan is, ami magasabb /pl. 6.3.3/, és azokat mégis hibátlanul viszi...
Igen, szoktam ezt ide írogatni. Sajnos ez gyakori probléma.
Szerencsére most már kivették ezt az mkvmerge-ből, úgyhogy egyre kevesebb ilyen probléma várható a jövőben. Bejönnek viszont új problémák, mivel az mkvmerge-t is bővítik mindig olyan új funkciókkal, amiket a lejátszókat gyártó cégek nem vesznek át vagy csak később. Ezért érdemes régebbi verziót használni az mkvmerge-ből vagy az újabbakban kikapcsolni néhány gondot okozó új fejlesztést. Mostanában elég elterjedt, hogy nemhogy a külső médialejátszókban nem lehet beletekerni a filmbe, hanem még pc-n a vlc-ben sem. De ezt is lehet valamennyire orvosolni.
Illetve a kódolásnál is rengeteg dolgot lehet állítani és előfordul, hogy valami olyasmit állítanak be a programban, amit nem minden lejátszó támogat. Akkor lehet, hogy ezzel a filmmel is ez történt most.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!