Nem tudom a külső hangfalat a LED tv-hez kötni, mert a tvnben nincs megfelelő bemenet?
Az első válaszban minden szép és jó, csakhogy a hangfalat nem bemenethez, hanem kimenethez kell kötni. A bemeneteken az életben nem jön ki semmilyen jel. (A nevében is benne van BE-menet.)
Kimenetként használható pl. a SCART csatlakozó egy ilyen átalakítóval:
A fenti átalakítóba pedig egy ilyen kábelt kell dugni:
ne vicceljetek, bemenethez hogy akarsz hangfalat kötni? :)
sok TV ezt úgy oldja meg h a fejhallgató kimenetet lehet a menüben állítani h "jelkimkenet"-ként funkcionáljon, és így máris mehet az erősítőre vagy aktív hangfalra a jel. Ha ilyen nincs, akkor tényleg valami gyárilag megoldott RCA kimenet kell, ha meg ilyen sincs, akkor még azt tudom ajánlani h elég sok TV-nek a scart bemenete egyben képes kimenetre is, és akkor innen szedd le átalakítóval (SCART > 3x RCA) a hangot. jobb ötletem nincs.
Ez a problém az újabb gyártású lapos tvk-nél általános. A gyártók szándékosan lebutították a tv hangrendszerét így aztán élvezhetetlen minőségű a tvk hangja. Ezért aztán külőn jó pénzért vegyél külső erősítőt-hangfalakkal. További trükközés, hogy analóg módon csak bemeneteket építenek ki és csak az optikai, digitális kimenet az egyedüli csatlakoztatási lehetőség (még fejhallgató csatlakozás sincs) ilyenek a Sam..uk. Ebben az esetben az a legegyszerűbb, ha kb 10 eFt-ért veszel egy optikai bemenettel rendelkező D/A átalakítót és erről vezérled a hangerősítődet (akármilyet). Ehhez kell még egy optikai csatoló kábel is, kb 1 eFt. Mindezek az interneten beszerezhetők.
Ettől függetlenül ki vagyunk szolgál/tat/va rendesen - nincs igazán verseny, csak szívatás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!