A közelmúltban a hangfalam mélye sajnos kiment és ehhez szeretnék venni mély hangszórót, de néhány adattal hadilábon állok. Valaki információt tudna adni?
Egy régebbi (15 éves) hangfalpár egyikéből kiment a mély és ehhez szeretnék venni újat. Viszont nem tudom, hogy hány wattosat kellene/szabad vennem, hogy az működjön.
Az infók, amiket tudok (mert sajnos papír, doboz nincs hozzá):
- a hangfalra ráírtak :
short term power: 100W
long term power: 160W
40-20000 Hz
4-8 Ohm
- a hangszóró beépítési mérete: 18,5 cm
Na most ez a 100/160 W azt jelenti, hogy ilyen mélynyomó kellene bele, avagy ennél kisebb teljesítményűt? (ugyanis a hangfalban van még 1-1 magas és közép hangszóró, és nem tudom, hogy ezt hogyan számolják)
'párdon':
short term power 160 W
long term power 100 W
Nem ilyen, olyan, ennyi meg annyi wattos kell bele, hanem ugyan olyan. Először nézd meg a hangfal márkáját, majd a modell számot, és hátha tudsz bele vásárolni csak hangszórót. Ha nem, akkor így jártál. Javíttatni nem mindig érdemes, általában drágább mint használtan egy ugyan olyan hangfal.
Ja, és egy hangszóróról a ráírt wattok azok, amik senkit nem érdekelnek, és nem számít. Viccen kívül.
a hangfalra pedig egyetlen egy dolog van ráírva "Studo Sound"
az égvilágon semmi más sajnos
Hát nem tudom, nem egy családi költségvetést romba döntő árú hangfalak ezek,lehet nem érdemes javíttatni, hanem venni ugyan olyan hangfalat.
Az első képen Jamo Studio 180-as, másodikon Jamo Studio 130-as van. 15 eft körül lehet hogy találsz, bár a belinkeltet kicsit sokallom 17-ért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!