Nem tudok beállítani a boltban vett - tehát nem a szolgáltató által adott - dekóderemen semmi csatornát, még a 7 ingyeneset sem. Hogy tudnám megoldani, hogy tudjak rajta TV-zni?
T-Home-os vagyok, viszont fent az én szobámban semmilyen beltéri egység nincs. Vettem a napokban egyet, ami médialejátszó is egyben. Elsősorban emiatt vettem. Viszont ha már félig dekóderről beszélünk, akkor TV-zni is szeretnék vele...
A doboza sarkán rajta van, hogy alkalmas a földfelszíni szabad hozzáférésű műsorok vételére. Vagyis a 7 digitális csatorna vételére. Ehhez képest semmit sem tudok rajta beállítani. :((( Ugye a dekóder be van dugva a 220-ba, ezen kívül még a TV-hez van kötve HDMI kábellel. A beltéri "Ant In" bemenetébe megy az antennakábel, a "To TV" csatlakozóból pedig szintén egy kábel a TV-be. Szóval normálisan össze van kötve. Ehhez képest semmit sem talál, ha elkezdek csatornát keresni...
ILLETVE! Tudok ugyan TV-zni, de csak úgy, ahogy eddig. Vagyis nem a dekóder menüjében állítom be a csatornákat /ott egyáltalán nem talál semmit :(/, hanem csak simán a TV keresőjével. Ezzel a módszerrel kb. 40 csatorna bejön analóg módon, azokat tudom is nézni. Valamint kb. 120 csatorna pedig digitális módon, viszont ott az összesnél kiírja, hogy "Kódolt jel". Még ilyeneknél is, mint pl. M1, M1, TV2, RTL Klub... Pedig ezek pont hogy beletartoznak a 7 ingyenes csatornába, és a dekóderem dobozán is írja ugye, hogy alkalmas lenne rá az eszköz...
Valami tipp? Ugye nem dobtam ki 7000 ezret az ablakon? :( /habár médialejátszásra még így is alkalmas, legfeljebb a TV-zés ugrik akkor/
Ettől féltem, hogy antenna is kell. :( Azt hogy tudom kideríteni, hogy milyen távolságra vagyok a toronytól, és hogy egyáltalán működni fog-e? Honnan tudjam, hogy szoba- vagy tetőantenna kell? :(
Ha sikerülne beállítani, akkor csak a 7 ingyenesen fogható adót tudom vele beállítani, más csatornát nem? Ugyan nyilván például az HBO-t, vagy a Cinemax-ot nyilván nem, mert azok prémium csatornák, de mondjuk ilyenekre gondolok, mint Eurosport 1-2, Filmbox, MTV, Animal Planet, stb. Ugyanis ezek lent a nappaliban, ahol van beltéri egység, bejönnek...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!