Hogyan kezdjek hozzá a hangfal építéshez?
Figyelt kérdés
Mondanátok valami oldalt vagy könyvet ahol el tudnám sajátítani, hogy hogy kell hangfalat építeni? Mit mihez kell kötni, a hangváltó milyen mihez való, hogyan kell rákötni a hangszórókra, melyik kivezető mire való.. Köszönöm a válaszokat.2013. szept. 8. 20:43
1/12 acelsziv válasza:
a Somogyi Elektroniknak volt egy kis füzetkéje, amiben hangfal méreteket adtak meg és építési segédletet mutattak.
Feltöltsem neked?
2/12 A kérdező kommentje:
Nem kell köszi azt ismerem az egy jó kis könyv de én magát a csatlakoztatásokat nem értem, pl a hangszabályzónak is van vagy 5 kimenetje és azt se tudom, hogy melyik mihez kell..
2013. szept. 8. 21:52
3/12 acelsziv válasza:
Nem tudom, milyen hangváltód van. Az enyém gyári 3 utas. Szépen feliratozott a panel. Van egy In + - , T +- M +- és W+-.
Az In értelemszerűen a bemenet. T : Treble - Magas. M : Medium - közép. W: Woofer - Mély.
4/12 A kérdező kommentje:
Értem így már világos a dolog erre voltam kíváncsi. Nah nekem van egy HV211A hangváltóm és minden megvan a W(mély) betűn kívül.
2013. szept. 8. 22:37
5/12 A kérdező kommentje:
És arra vannak valamilyen spec csatlakozók(ilyen "rádugós") vagy csak elég a megfelelő kábelt ráforrasztani?
2013. szept. 8. 22:49
6/12 acelsziv válasza:
kis méretű sarukkal mehet, de a forrasztás biztosabb kötést és kisebb veszteséget ad.
7/12 A kérdező kommentje:
Értem, köszönöm. Akkor a mélyközépet az M-re kötöm rá igaz?
2013. szept. 8. 22:55
8/12 A kérdező kommentje:
És a keresztváltó az maga lenne a hangváltó?
2013. szept. 8. 23:00
9/12 acelsziv válasza:
két utas hangfalhoz két utas hangváltó kell. Tehát ahány hangszóró, annyi sávos hangváltó kell. Ha két utas hangfalba raksz 3 utas hangváltót és kihagyod valamelyik szűrőt, akkor egy frekvenciatartomány egyszerűen nem lesz meg. Pl nem fog mély hangokat lejátszani, vagy kimaradnak a középfrekvenciák.
10/12 acelsziv válasza:
A keresztváltó a hangváltó egyik fajtája. Itt pontosabb LC (tekersz-kondi) szűrők vannak minden frekvenciasávra, mint egy olcsóbb kivitelű hangváltónál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!