Van egy 106 centis Panasonic plazmatvm,16:9es képarányos. A helyzet az hogy fullhd felbontása van és mivel 16:9es, eléggé betorzítja az analóg jelet (kábeltv).4:3mason valamivel jobb, nem lesz tőle baja ha így használom? (fekete odlalcsíkokkal)
azért csak óvatosan!
a plazma hajlamos a beégésre. ha túl sokáig használod "fekete csíkokkal", akkor egy idő után bizony az maradandó nyomot hagy a képernyőn!
azért erre nem vennék mérget :)
(találkoztam már néhánnyal...)
Az a fekete csík biztosan fekete? Csak azért kérdezem, mert nekem is egy 42" pana plazmám van, és 4:+ ban a csyk szürke, ami sajnos "ott tud maradni". Ha ilyen történik, el lehet tüntetni, egy ún. fehér mosással. A legegyszerűbb módja talán az, ha egy számítógépet rákötsz (hdmi vagy d-sub bemeneten hátul) és kb 10 percre beraksz egy teljesen fehér teljesképernyős képet.
Remélem tudtam segíteni.
Sry a helyesírásért :)
4:+ = 4:3
csyk=csík
Beégetitek magatokat - nekem az eggyik bemutató gép van otthon - nemtudom mennyit ment elötte - de van saját programja a beégés után elindítom,és 30 másodperc után tökéletes képet ad ha esetleg valami nyomot hagyna rajta :)
(42SamsungPlasma)
B.i.L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!