Akos003 kérdése:

Milyen 5.1 hangrendszert ajánlotok?

Figyelt kérdés

Főképpen zenehallgatásra és játékokra.BF3-ban például a mostani gamer headsetemen hallom ha jönnek mögöttem,ezt szeretném ,ha 5.1-en is hallanám.Zenéből főleg metált hallgatok,de legyen rajta basszus is.A másik gond van,egy ASUS Xonar D1-es kártyám,ami ugye 7.1,az 5.1 menne rajta?

Az ár nem számít,de azért lehetőleg 100k alatt legyen!

Előre is köszönöm mindenkinek!

2013. aug. 28. 15:52
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:
Szóval akkor 5.1?Az nagyon jó lenne játékra ill. zenére?
2013. aug. 30. 10:48
 12/15 Osynho ***** válasza:

Az, hogy 5.1, semmit nem jelent. Olyan, mint hogy 4 kerekű autó.

Inkább vegyél egy rendes sztereó rendszert, amit egy 5.1es erősítő hajt, később meg bővítheted centerrel, surrounddal, meg subbal, minthogy egy ilyen fos egybehifire pazarold a pénzedet. Vagy keress használt cuccokat, úgy talán kijön egy alap rendszer.

2013. aug. 30. 11:13
 13/15 A kérdező kommentje:
Sztereó alatt mit értesz?Bocsi de a hangcuccosokhoz nem értek :/
2013. aug. 30. 11:39
 14/15 Osynho ***** válasza:

Namost, el kellene dönteni, hogy mit szeretnél és arra mennyit áldozol. 100ezerről volt szó, erre most 20ezres semmire se való hangfalakat linkelsz. :)

Kezdjük az elején. A hifi drága. Ezt sajnos sokan (főleg Magyarországon) nem fogadják el. TV-re, mobiltelefonra, autóra nem sajnálják a pénzt, de amikor kiderül, hoyg egy erősítő, ami valamire való, az 100e felett van újonnan, akkor felszisszennek. Pedig ennyibe kerül, ha rendes alkatrészekből, rendes tervezéssel összeraknak egy erősítőt. A hangfalak se filléres dolgok, elég, ha elmész egy asztaloshoz, hogy mennyiért rakna össze egy korrekt mdf dobozt. Hasbavágó összeget fog mondani. És akkor még nincsenek benne a hangszórók, hangváltó, kábelek, a tervezés (ami nélkül ugye nincs rendes hangfal). Szóval ez a helyzet. 20e körül semmit nem kapsz, aminek jó hangja van. Persze, minden attól függ, mik az igények. De egy ilyen 2.1-es vacak arra való, hogy valami szóljon a gépről, játékra, yuotube-re, meg ha a haverok átjönnek, szóljon valami igénytelen tucctucc a háttérből. A 2 szatelit hangfal semmit se tud, nem megy mélyre, ezért a sub-ot magasan vágják, tehát puffogni fog, ahelyett, hogy kiegészíteni a hangzást, a közepek mosottak lesznek, egy nagy katyvasz lett, amit kiad magából. Dobozhang, nem zene. Különösen igaz ez az összetettebb, hangszeres zenékre, mint amilyen a rock/metal is. Én is szeretem ezt a műfajt és sajnos elég drága cuccok megfekszenek alatta, egyszerűen összemossák a dolgokat és egy borzalom lesz, amit kapsz.

Szóval neked kell eldöntened mennyit költenél a projektre. Én csak azt mondom, hogy a hifi nem olcsó, de megéri hosszútávon, mert sokáig veled lesz, nem buksz rajta annyit, mint egy telefonon, vagy pc-n és nem kell mindent egyszerre megvenni, lehet folyamatosan fejleszteni. És, mint mondtam, érdemes a használt piacot nézni, alkudni. kipróbálni minél többet, hogy hallgatás után dönts, ne képek, meg számok alapján.

Én már régóta igyekszem egy rendes cuccot építeni, sok idő volt, amire azt mondom, hogy egy hallgatható rendszerem van, de koránt sem vagyok elégedett. Ráfutottam pl egy Denon 2106-os erősítőre, aminek a listaára anno 600euro volt, na ezt megkaptam 40 ezer ft-ért... Nincs miről beszélni. :)

5.1-ből bármikor csinálsz sztereot, beállítod az erősítőn és kész. Csak a kér front, esetleg hozzá a mélynyomó fog szólni.

2013. aug. 30. 15:05
 15/15 A kérdező kommentje:
Értem!Tehát a sztereó az a HI-FI,tudnál linkelni valami jót?
2013. aug. 30. 17:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!