Milyet érdemes?

Figyelt kérdés

Mi a véleményetek megbirná hajtani?

Sziasztok!

Van 2 hangfalam mindkét hangfal ugyanolyan!

1 hangfaldobozba van 2db MNC Eclipse 2x250watt és egy MNC Noir2-es 300watt egy MNC Dome 300wattos éles és 2db 300wattos piezzo éles és ugyanezek vannak a másikba is!

A 2 hangfalamat a szomszédba probáltuk ki egy Reflex RX800-as végfokon teljes hangerőn és egy relopp keverőn kb 6 órán át. (de sajnos ellett adva a végfok)

Szeretnék venni lehetőleg egy olcsó végfokot vagy erősitöt

és a kérdésem az lenne hogy ez a végfok megbírná e hajtani?

[link]

[link]

Néztem videókat róluk és hát mit mondjak elég komoly kis végfokok!

Tekerjetek a végére:

http://www.youtube.com/watch?v=nORUHcJQH7g

2013. aug. 26. 19:41
 1/3 anonim ***** válasza:

Ezek a legalja kínai végfokok. Skytec, Ibiza, Dragon Audio, MK Audio, Stage Line, Jaytec, Lexon, MC Audio, stb... felejtős mind. Ezeknél pofátlanul nagy a valós és a ráírt adat közötti eltérés. Egyáltalán nem komoly kis végfokok. Ráírják hogy 2x400 watt, valójában meg 300wattot bír felvenni a hálózatból. Tehát a leadott teljesítmény maximum 2x100watt.

2 példa amivel az elmúlt hónapokban találkoztam: 2x300 wattos Skytec erősítő egy pub-ban, srác vitt két top hangfalat, meg kért tőlem mélyet alá erősítővel. Ráakasztottuk a topokat a 600 wattos végfokra, és alíg szólt valamit, erősítő clippelt. Nem volt másik végfokom, így (tudom nagyon aljas, primitív megoldás) kölcsön adtam neki egy Pioneer 7x50 wattos házimozi erősítőt. Mondtam neki akaszd rá a két front csatornára a topokat, akkor már hallani is fogod a tömeg mellett. Láss csodát, a szobai, 50 wattos házimozi erősítő jobban meghajtotta a topot, mint a 600wattos Skytec "PA" végfok....

Másik: 1800wattos Lexon végfok, ráakasztottunk egy 18 colos subládát, nézem, mondom nem úgy mocorog ez a hangszóró, ahogy kéne. Volt kéznél egy 30 éves régi magyar VALÓBAN 1100 wattos Robson végfok. Akkorát szólt vele a sub mint az ágyú...

Tanácsom: keress djbörzén, apródon, vaterán használt végfokot. Régi magyart. Akár egy RX800-as Reflexet, vagy DX-600 illetve DX-1000 Robson, vagy 600 wattos Kiso, ágota, 800 wattos Siva erősítőt. Jobban jársz, tényleg tudják ami rá van írva, szívósak, nagy masszív dögök. A régi analóg tápos, analóg erősítő fokozatú erősítőkre szokás mondani, minél nehezebb, annál több benne az anyag. Ezek a kínai erősítők mind ilyen 6-15 kg között vannak. A régi magyarok közül a legkisebbek is 20-25kg, a nagyobb, 1000-1600wattos végek 30-35kg körül mozognak. Bár ez a mai digitális kapcsolástechnikában nem érvényes, mert képesek egy 8-10 kilós erősítőb belezsúfolni VALÓBAN 4-6-8 ezer wattokat. Lsd. PKN Controls XD-6000.

2013. aug. 26. 20:59
 2/3 A kérdező kommentje:

Rendben van akkor te szerinted vehetnék a 2 hangfalamra egy kb 1200wattos siva végfokot?

Ezek a hangfalaim csak a felsö nem látszik mindkettöbe felül van egy mnc noir 2 2x300wattos mély

[link]

Felülröl: [link]

2013. aug. 26. 21:23
 3/3 anonim ***** válasza:

1200-as Siva elég bivaly már hobbi célra. 800-as elég lenne szerintem.

Bár elég érdekes a tetején az a plusz hangszóró. Nem oltják egymást a másik 2 mélyközéppel?

2013. szept. 3. 23:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!