WayteQ XTAB dci vagy qci tablet a jobb? (sok választ kérek mert egy embernek nem hiszek! )
Jó sok tanácsot kaptál eddig! Mivel én vagyok az első, ezért valszeg nem fogsz hinni nekem, mivel mindenkiben felmerül ez, mielőtt válaszolna, ezért teljesen feleslegesnek tartja bárki is, hogy válaszoljon neked. Ezért legszívesebben én sem válaszolnék, de én ilyen ember vagyok, hogy szeretek segíteni másoknak...
Először is a 4×1.5Ghz, az 4×1.5Ghz, nem pedig 6Ghz, az órajelek sosem adódnak össze, semmilyen processzornál, teljesen mindegy, hogy az pc-ben, mac-ben, sun-ban, tabletben van! Ez annyit tesz, hogy a processzor 4 magos, s magonként 1.5Ghz-en ketyeg a processzor.
Mivel játékra kell a tablet, így elég jól belenyúltál, mert arra egyik sem alkalmas. :D Keress rá bátran tesztekre, s ha nem is az első találatban, de valamelyikben megtalálod majd erre a kitérést, s persze a választ is, hogy erre gyenge mindkét vas. Leginkább a GPU dönti el a CPU azaz a proci mellett, hogy egy tablet mennyire alkalmas játékra, s ebben azaz a GPU-ban mindkét tablet gyenge. Játékra javasolnék egy min. RK3066-al szerelt tabletet, amiben a GPU Mali400 Quad core, ált. 1GB ram társul hozzá, a proci pedig egy két magos Arm Cortex A9. Ennél feljebb lehet menni Rockchipnél is, pl. az RK3188, ami már négy magos processzort foglal magába, 1 vagy 2GB ramot, s sajnálatos módon a GPU maradt a mali400 quad core, de így is jobban teljesít, mint a két magos előd. Ehhez pedig ha az árnak közel ennyinek kell lennie, mint a két Wayteq ára, akkor márkának a Concorde-ot tudom ajánlani (bár nem teljes szívvel teszem, de sajnos ebben az árban más nem igen jöhet szóba), a két magosra ott a speed (play-re sok a panasz, így azt nem ajánlom), ill. a 4 magos változatra ott a slim. Utóbbiban az aksi valszeg jobban fog teljesíteni, mint a speedben, s azért ez nem elhanyagolható, ha játékra használod, hisz az jelentősen igénybe veszi az akkut, főleg a hardverigényesebb játékok, tehát pl. az általad felsorolt játékok közül az nfs. Ha igazán olcsó kell, akkor Wayteq 700DC, de ezt már tényleg nem is merem ajánlani, TN paneles kijelző, borzasztó, főleg játéknál, ahol döntögeted a tabletet....
Ebben az árfekvésben olcsó hardver összeállítás még az Exynos4412 mali400mp4 GPU-val (ugyan ezt Mo-on nem fogod tudni beszerezni) ill. ha valamennyit mehetünk felfelé árban, akkor egyértelműen tegra3...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!