Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Mia különbség a Pendrive és...

Mia különbség a Pendrive és az SSD között? Mitől gyorsabb és drágább az SSD?

Figyelt kérdés
2013. aug. 25. 22:30
 1/7 anonim ***** válasza:

Itt egy értekezés angol nyelven:

[link]

2013. aug. 25. 22:37
 2/7 A kérdező kommentje:

Köszi, de nem valami jó leírás, ráadásul angol. Valami jobb magyar nincs? Nem kell 10 oldalas tanulmány, csak pár mondatban elmondhatná valaki a lényeget.

Azt tudom hogy az SSD Nand Flasht használ, a pendrive nem?

2013. aug. 25. 22:58
 3/7 A kérdező kommentje:
illetve mitől lett manapság az SSD nagy szám, amikor a pendriveok már évek óta léteznek?
2013. aug. 25. 22:58
 4/7 anonim válasza:
12%
A pendrive azok flash tárolást használnak. (Nem kell áram, hogy megőrrize az adatokat, egy flash tehát nem "kézzel fogható" mint a merevlemez.) Az SSD az is egyfajta flash meghajtó de kicsit bonyolultabb. Nem használ elektronsugarakat nincs olvasófeje mint a merevlemeznek (ezért is gyorsabb, nincs forgó alkatrész nem hibásodik pld. ) hanem elektronmágnes és asszem kvantummechanikát használ. Jó-jó az SSD mint az SATA csak drágább és nem írhatóak újra szint végtelenig. Ez azt jelenti egy idő múlva "felejtenek". Ezért a drága SSD azt jelenti, hogy több millió írást is kibírnak de max 60 GB asszem (a Samsung nem rég jelentette be asszem a 200 GB körüli SSDjét.) És kifelejtettem, hogy van Dramos és Flash SSD, de a DRAM azt nem találsz meg mindenhol. Ezért használnak SSD+SATA kombót a jobb gépekben. Az SSD-n van a többször használt dolgok, hogy gyorsabbak legyen a SATA-n meg a maradék. Kb. ez amit tudok róluk és most így leírtam. Ha valamit kifelejtettem vagy rosszul írtam le kövezzenek meg. :D
2013. aug. 25. 23:10
 5/7 A kérdező kommentje:

Huhh, te, köszönöm a segítő szándékot, de kicsit zagyva az írásod, és bődületes nagy marhaságokat írsz, kevered a SATA-t a HDD-vel, nézz utána ezeknek a fogalmaknak, meg annak is hogy egy pendriveben mi elektromágneses.

Azért köszi, a szándék megvolt :)

2013. aug. 26. 01:14
 6/7 anonim ***** válasza:

Sajna azt kell mondjam, h #4 válaszoló keveri az SSD, HDD és SATA fogalmakat.

A SATA egy illesztőfelület, amelyen a SATA szabvány szerint megy a kommunikáció. Jelenleg a SATA-III-nál tartanak. Ez 6Gb/s elméleti sebességet jelent.

A mai pendrivok, flash driveok, memory stickek (ez mind uazt jelenti) már USB3.0 szavány szerinti csatoló felülettel bírnak, ami csaknem olyan gyors - 5Gb/s (elméletileg) lehetne, mint a SATA-III. Azonban az SSD-k mégis gyorsabbak tudnak lenni, mert több csatornán megy a kommunikáció, nem úgy, mint a flasheknél, ahol csak 1 csatornán. Erről szólt a cikk.

2013. aug. 26. 07:51
 7/7 pinkpancser ***** válasza:

Nagyobb sebesség, sata csatlakozás, jobb vezérlő és megbízhatóbb. Hirtelen ennyivel jobb az SSD:)

De teszteld inkább: mennyi idő alatt írsz tele 32GB-t pendrive-n, és mennyi idő ugyanz SSD-vel.

2013. aug. 26. 10:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!