Erre a célra megfelel egy olcsóbb tablet is?

Figyelt kérdés

Leginkább filmnézésre, netezésre, olvasgatásra használnám, a játékokból már kinőttem, viszont a fenti hármat üzembiztosan szeretném csinálni.

Lehet nagyon ostoba kérdés, és nézzétek el nekem, mentségemre szolgáljon, h nőnemű vagyok, és humán beállítottságú, de! ezekbe kell SIM kártya? ha teszek bele, akkor tudok pl whatsappozni, viberezni vele? vagy anélkül is?

Ja, és a nagy kérdés: melyik típust ajánljátok? ha egy mód van rá, akkor ne szálljunk el az árakkal. a linkeket megköszönöm, illetve a személyes tapasztalatokat is.

(ja, és nem szeretnék vele tükörben pózolós képet készíteni, tehát a kamerája hidegen hagy. :D )

2013. aug. 25. 01:43
 1/3 anonim ***** válasza:

SIM kártya akkor kell ha bárhol szeretnél vele az Internetre lépni. Ha elég otthon, akkor megspórolhatsz egy csomó pénzt mert a csak wifis tablet sokkal olcsóbb mint a 3G-s.

Nem az üzembiztonsággal van a gond általában hanem a lassúsággal. Embertelen, türelmet próbálóan szaggat egy csomó kínai ócskaság. Sajnos nem tudok mit javasolni, az én szempontjaim különböznek a tiédtől (nekem egy idei Nexus 7 van).

2013. aug. 25. 05:33
 2/3 anonim ***** válasza:

én ezek közül választanék: [link]

egészen pontosan ha én most viszonylag olcsón tabletet szeretnék venni akkor ezek közül is ezt választanám: WayteQ xTAB-70DCI. igaz, panaszkodnak, hogy az akkuja lehetne erősebb de én ha vennék, itthon használnám így ez nekem nem lenne akkora gond.

ha esetleg pénzben ennél többet szánsz rá, akkor érdemes nagyobb (10 colos) kijelzővel rendelkezőt választani.

nekem ugyan nincs tabletem, de van egy androidos tv-okosító kütyüm (ami tulajdonképpen ugyanaz csak nincs saját kijelzője, hanem a tv-re kell kötni és egérrel irányítható) és egy androidos telefonom. ezekkel való tapasztalataim alapján azt javasolnám hogy amire figyelj:

- minimum 2 magos (és minimum 1.2GHz-es)processzor

- 7" de ha van rá pénz 10"-os kijelző minél jobb felbontással

- minimum 1GB RAM

- minél nagyobb belső memória (tárhely) hogy fel tudd másolni a filmeket, zenéket valamint hogy feltelepíthesd a szükséges lejátszókat stb.. (esetleg ha bővíthető, akkor memóriakártyát is használhatsz belső memóriának)

amint írták a 3G nem fontos, csak ha mobilinternetet szeretnél használni. de ha elég a wifi kapcsolat (otthon vagy egyéb nyilvános nyílt wifi elérhetőségeknél neteznél) akkor nem szükséges.

ha kiválasztottad a pontos típust, vásárlás előtt érdemes teszteket, véleményeket keresni az interneten róla.

2013. aug. 25. 08:27
 3/3 anonim ***** válasza:

2. válaszoló a min. konfigot nagyon jól belőtte, érdemes tényleg azt követned. Olvasásra is használnád, amit én senkinek sem ajánlok tableten, de ettől függetlenül ha erre is használnád, akkor annyival bővíteném a minimumot, hogy a kijelző legyen IPS, vagy PLS a lényeg, hogy ne TN panel. TN technológiánál a kijelző oldalról nézve hamar szürkül, álló módban nem igazán használható, olvasni meg úgy szokás, szóval leginkább ezért kerüld el a TN-t. Sajnos ezt jellemzően a magyar boltokban nem tüntetik föl, ill. a magyar webshopokban sem szokás, ezért érdemes személyesen is megtekintened a terméket egy boltban, ill. ha nincs rá lehetőség, erről mailben érdeklődni a bolttól.

70DCI jó lenne a feladatra valóban, de valóban kicsi az akku, így az 2-3 óra (max. 4) működést tesz csak lehetővé. Szóval az árat azt kb. 30-40 körül kéne megszabnod, ez alá nem igen lehet menni.

Nem mindegyikbe lehet sim kártyát tenni, a 3G-s készülékekbe lehet csak. Ha kell a mobilnet, akkor érdemes olyat választani, de ekkor az ár már minimum 50 ezer körül van. Whatsapp, viber csak netkapcsolatot követel meg, tehát wifin keresztül is tudod használni ezeket az alkalmazásokat, nyilván abban az esetben ha van wifi ott, ahol használnád.

2013. aug. 25. 18:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!