Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Egy antennára csatlakoztatható...

Egy antennára csatlakoztatható mindig tv-s kettő dekóder?

Figyelt kérdés

Kábel tv helyett mindig tv-t szeretnék, de két tv-nk van. Két dekóder nem gyengíti a jelet vagy nem zavarja egymást?

Olvastam hogy az erősebb kültéri antennát sokan csak a padlástérbe teszik nem a tetőre mert onnan is tökéletes a vétel. Nagy hó vagy, eső, vihar nem gyengíti a jelet?

2013. aug. 17. 20:35
 1/4 anonim ***** válasza:

Szóval az antenna jelét akarod kettéosztani? Nem vagyok a téma szakértője, szóval nem tudom, hogy gyengítené-e a jelet, de majd biztos jön, aki megmondja. De egy biztos: ha gyengül is a jel, az nem a 2 db. dekóder miatt fog, hanem a szétválasztás miatt.

Amúgy nem tudom, te hol laksz, de sokhelyütt egyszerű szobaantennával is tökéletesen lehet a mindig tv-t fogni. Jó, én a tévétoronytól 12km-re lakok, szóval nem messze, de úgy tudom, az ország nagy részén elég egy szobaantenna is.

Eső, hó, vihar... de, valamelyest gyengítik a jelet. Bár az elmondások szerint közel sem annyira, mint pl. a UPC Directnél.

Azt ugye tudjátok, hogy a mindig-nél jóval kevesebb csatornátok lesz, mint egy átlagos kábelen?

2013. aug. 17. 20:48
 2/4 anonim ***** válasza:
Ha kiteszel a tetőre egy normális irányított antennát az adó felé, rendes kábellel kábelezel (nem névtelen, vagy RG-59, hanem RG-6 háromszoros árnyékolású), tisztességes osztót teszel bele, nem csak úgy összekötöd az elágazásnál, akkor működnie kell.
2013. aug. 17. 21:20
 3/4 anonim válasza:
Ahogy előttem szóló írta, működnie kell. Nekünk háromfelé van osztva. :)
2013. aug. 17. 21:51
 4/4 pinkpancser ***** válasza:
Ahogy írták, antenna jó irányba (bár 12km az elég közel van, szinte nem is lehet rosszul beállítani), jó kábel, jú elosztó és csatlakozó és semmi gond nem lesz vele. Egyébként reflektor és erősítő nélküli, 5 perc alatt legyártott antennával kb 50 km-ről tökéletes!
2013. aug. 18. 08:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!