Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » AUTÓHIFI SEGÍTSÉGET SZERETNÉK...

AUTÓHIFI SEGÍTSÉGET SZERETNÉK KÉRNI (többi lent)?

Figyelt kérdés
Első kocsim egy 93-as fiat uno, és most szeretnék bele egy alap hifit beszerelni. Sokat gondolkodtam, hogy hogyan, minként lehetne megoldani, de tudnátok mondani pár ötletet? Előre kettő SAL(ár miatt) 16,5 cm-es kétutas hangfalat akarok, egy erősítőt (valami olcsóbbat), illetve egy szubcsövet. Tulajdonképpen erre olyan 30-40 ezer forint körüli összeget szeretnék rászánni, mivel még fejegységet is kell vennem. A lényeg az, hogy nem "menőzésre" akarom, tehát eléggé alap hangot szeretnék belerakatni :) Érdemes lenne a mélyet illetve az erősítőt akár használtan is megnézni?

2013. aug. 4. 18:18
 1/7 Osynho ***** válasza:
SAL-t felejtsd el! Komolyan. Ahogy a szubcsövet is. Csak ládát szabad venni. És mindent nézhetsz használtan, ha az ár a fontos, egy szint alá nem érdemes adni.
2013. aug. 4. 21:08
 2/7 A kérdező kommentje:

Tudnál pár hangfal, erősítő, mélynomó márkát/fajtát kezdéshez? Akár használtak is lehetnek, tényleg egy régi kocsiba megy ami kb 150-160 körüli összegre tehető, így nem akarok bele valami nagy durranás hangtechnikát, mivel nem éri meg :) Nekem csak iskolába, illetve rövid jövet-menetekre kellene, így ezért néztem a SAL márkát, mivel olcsó.

Melyik lenne az a dolog, amire a legtöbbet költsem, és mindenképpen "márkás" legyen (pl apline, pioneer, blaupunkt, stb)? A fejegységnek egy Pioneer 150 UI-t néztem. Ez viszonylag olcsó, és ipod kompatibilis is.

2013. aug. 5. 19:28
 3/7 Osynho ***** válasza:

Tehát neked kellene egy 4 csatornás erősítő, egy sub, meg egy 16,5-es komponens szett? Ez 40-50 között kihozható szerintem, úgy, hogy nem sal minőség.

Hogy valami jól szól, az a hallgatójának számít, nem menőzés, szerintem. :)

Az autó ára és a hangtechnika ára közötti összefüggést nem értem. Attól, hogy nem ér sokat az autó, még a tulaját érdekelheti a jó zene. :)

Az a fejegység jó alap, ajánlják többen, nem high-end, de ilyen kategóriájú hifihez bőven jó lesz a hangja.

Konkrét márkákat nem mondok inkább, mert sok van, de a használt cikkekkel foglalkozó oldalakat kell böngészni (vatera, apród, express, carstyling, racingbazar, stb). Viccesen olcsó és jó cuccokat lehet elkapni. Én vettem egy MAcAudio Protector komponens szettet 7ezer Ft-ért. Újkori ára 30 felett volt. :) Az egyik mélyközépnek a tekercse volt leesve, azt egy szaki ingyen visszaforrasztotta és kész. Egyébként a MacAudio nem egy nagy szám, de ez a konkrét hangszóró nem rossz. Szóval érdemes keresgélni.

2013. aug. 5. 19:42
 4/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm a gyors választ :)

Valóban nem hiszem, hogy nagy összefüggés lenne az autó ára, illetve a hangtechnika között, viszont azt figyelembe kell venni, hogy tanulóként eléggé korlátolt a pénzforrásom, így számomra minden cent számít, sajnos.

Köszönöm szépen, igyekszem böngészni ezeket az oldalakat :)

2013. aug. 5. 20:11
 5/7 Osynho ***** válasza:

Értem én, hasonló cipőben járok. Volt kadettemben is építettem hifit, a mostani autómban is. :)

Egy két hirdetés, amit találtam:

erősítő:

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

mélyláda:

[link]

[link]

[link]

komponens szett:

[link]

[link]

[link]

2013. aug. 5. 23:10
 6/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Még egy olyan kérdésem lenne, hogy mennyivel érezhetőbb lenne az, ha az első hangszórópár (csak ez az egy pár lesz bent a kocsiban) a fejegységről illetve az erősítőről szól? józan p@raszti ésszel én is ki tudom találni, hogy az erősítőről nyilván jobban szól, de azért érdekelne, hogy nektek mi a véleményetek, illetve ha tényleg jobban szól, akkor nagyon érezhető a különbség?

2013. aug. 8. 20:11
 7/7 Osynho ***** válasza:

Érezhető, nagyon is! A fejegységekben csak szükségmegoldás az erősítő, 15-20W-ot tud max csatornánként. A minősége se közelíti meg egy erősítőjét.

A másik meg, ha már a mélyládához tervezel erősítőt, behúzod a kábeleket, stb, akkor már 4 csatornásat vegyél, nem sokkal drágább.

2013. aug. 8. 21:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!