Az oda-vissza játszós magnók és walkman-ek feje különbözik a hagyományos fejtől, aminél meg kell fordítani a kazettát? A mostani hifi-k fejénél számít még az valamit hogy, milyen szalag van a kazettán (normál, ferro, metál)?
Van egy nagyon jó Thomson mini hifi-m, 10 éve vettem, de gyakorlatilag nem használtam. Most készülök venni egy alig használt Panasonic oda-vissza játszós walkmant.
Azt olvastam, hogy csak régen jelentett problémát a szalag tipusa, mert az akkori fejek még puhább fémből voltak, és pl egy ferro vagy metál szalag jobban koptatta őket, de lehet hogy más ok is volt. Van egy 80-as évekbeli music centerem, amin még át kell kapcsolni az adott szalagtipushoz. Szerintem az oda-vissza fejek különbözhetnek, mert a szalag mindkét oldalát tudják olvasni a kazetta megfordítása nélkül. Nincs ezekről a dolgokról részletes magyar leírás valahol?
Az asztali oda-vissza játszó magnókban általában forgófej van, amit egy elektronika a megfelelő irányba állít attól függően, melyik irányba indul a lejátszás.
Ezen a képen egy forgófejes mechanika van:
Az oda-vissza walkmanekben fix fej van. Ennek nem tudom a pontos nevét, igazából két fej egybe építve.
Ilyesmi: [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!