SD kártyára nem lehet HD minőséget venni?

Figyelt kérdés

Konkrétan kameráról van szó, na de én ebben az egészben azt nem értem, hogy az SD kártya is ugyan úgy rögzítésre való, akkor miért nem lehet HD minőséget rögzíteni rá?

Márha persze egyáltalán nem lehet, csak ezt mondta nekem az eladó a boltban Sony kamerával kapcsolatban, de egyszerűen nem értem.

Hát nem tök mindegy, mire rögzítem amit felveszek? Azért mert más hordozóra veszem fel, attól még miért nem tudok HD minőséget? Ez nem fér a fejembe.

Valaki felvilágosítanai, aki ért hozzá?

Ha pedig nem lehet, akkor valóban hatalmas a minőségbeli különbség egy kameránál?

Köszi előre is!

2009. okt. 25. 09:54
 1/4 anonim ***** válasza:
Szerintem a sebessége nem elég gyors a HD mozgókép tárolásához.
2009. okt. 25. 13:03
 2/4 anonim ***** válasza:
Lehet SD (Secure Digital) kártyára HD videót felvenni, csak nem Sony kemrával, mivel abba Memory Stick (MS) kell, egyedül a Sony "különc". Sebességre van többféle SD-kártya is, 5 MB/s, 10 MB/s, 15 MB/s, 20 MB/s. Persze ezek elvileg maximális értékek, elvileg az 5 MB/s-es kártya is bírja a HD-felvételt, mivel az max. 3 MB/s, de biztonsággal inkább a legalább 10 MB/s-es kártyákat lehet erre használni (Class 4, Class 6).
2009. okt. 26. 22:41
 3/4 A kérdező kommentje:

köszi, akkor majd lecseszem az eladót, csak mert samsung kamerára is ugyan ezt mondta, és szintén nem fért a fejembe, hogy 4 GB-os SD kártyára hogy a jó istenbe fér6 órányi anyag, amikro pl fényképezőgépem ami sokkal rosszabb minőségben vesz fel, azt hgiszema 4 GB-ra 22 percet tud venni, ez nekem magam esküszöm ....

Azért köszi

2009. okt. 27. 08:54
 4/4 anonim ***** válasza:
Hát, egy 4 gigás kártyára nem fér 6 óra HD-videó, de 1-2 óra igen (a választott bitsebességtől függ). Abból ne indulj ki, hogy a fényképeződ csak 22 percet tud rátenni, mivel az sokkal pazarlóbban tömörít (pl. nincs vagy alig van változás két képkocka között, de mindegyiket egészben lementi), hiába rosszabb a minőség, több helyet foglal.
2009. okt. 28. 00:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!