A laptopom nem kapcsol be. Ez mitől van?
Ha van benne akkumulátor - vedd ki, és foszd meg az áramtól úgy egy jó fél percig. Eztán vagy aksi vissza, vagy áram, és próba.
Milyen rendszer futott rajta?
"Még csak ki sem ír semmit!"
Ebben az esetben ellenőrizzük a kábeleket, csatlakozásokat! Ha ez nem elég, akkor alkatrészek cserélgetésével rábukkanhatunk a problémás alkatrészre, ami nagy eséllyel a tápegység vagy az alaplap lesz".
Ha nem ad képet, akkor az lehet kijelző probléma, de leginkább videokártya - ha az alaplapi, akkor az egész kuka.
Persze, ha van kellő tápellátás.
Mindemellett nem áll össze valahogy a kép, egy lefagyás mellett még volt kép. Egy sima hard reset - power gombos kikapcsolás nem kéne hogy hardwer gubancot okozzon. Magam is többször reseteltem így (voltam kénytelen) és semmi hardweres látszatja - hiba nem jött elő.
Ha nincs kép, --- a bootfolyamat, illetve előtte a bios lefutásakor sem, az hardwerhibára utal.
Amikor megkísérled bekapcsolni - laptop ventilátor forog-e - szokott-e forogni? - a winchester visszajelző villog-e mintha olvasna a winchesterről?
Ha igen, akkor lehet videokártya hiba, ez esetben érdemes lenne külső monitort rákötni próbaképpen, és a megjelenítők/monitorok között váltani a megfelelő Fn- billentyű és Fx billentyű segítségével.
Én ezeket tenném.
Szeretnék kérni egy visszajelzést, ha meglett a hiba oka, esetleg, ha szervízbe került, mit találtak, mert érdekel.
üdv
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!