Az lehetséges, hogy megjavult egy DVD lejátszó villámbecsapódás után?
Nálam az volt a helyzet, hogy klímát szereltek. Sajnos pont elkellett hirtelen mennem otthonról, bár siettem, de már elkezdtek fúrni a srácok. Persze a HiFi bevolt dugva, és pont egy vezetéket sikerült eltalálniuk a fúróval. Lecsapta a villanyórát, de pont ezen a részen volt az LG HiFi is bedugva. Hangot nem volt hajlandó kiadni magából. Ki be kapcsolgattam minden nap hátha valami csoda történik.
2 hét után egyszer csak visszajött a hang. De csak minden 10. bekapcsoláskor. Utána már gyakrabban. 1 hónap után teljesen megjavult.
Most is működik minden bekapcsoláskor.
Kérdésedre válaszolva:
úgytűnik lehetséges.
Lehet benne valami. Lehet hogy akkor amikor becsapott akkor áramlökést kapott ami hirtelen nagy töltést adott neki mert a legtöbb ilyenbe szerelnek egy biztonsági kütyüt ami blokkolja ameddig túl nagy energiát kap a trafó a kelleténél.
Enyém is kapott már túláramot meg áramlökést nem is egyszer. Az nem villámlás miatt hanem valamelyik közeli trafóház meghibásodása végett kb minden házba tapasztalható volt a környéken, sokaknál tönkrement a TV, a számítógép, a boyler, a mosógép, vagy ami épp működött akkor. Nálam akkor a TV meg a DVD lejátszó ment éppen. a TV-m eldurrant mint a huzat majdnem be is fostam az ijedtségtől de a DVD lejátszóm túl élte. Igaz hogy megrázott a fémburkolata akkor mérgembe ki is téptem belőle a kábelt de a lelkifurdalásból megjavítottam és a mai napig működik, pedig már van vagy 3 éve amikor ez történt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!