Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Ha a papíron 700 MB-os üres...

Ha a papíron 700 MB-os üres CD Sajátgépben 702 MB szabad helyet mutat, akkor arra szabad írni 701 MB-nyi zenét?

Figyelt kérdés

Alapvetően két kérdésem lenne:

1.) CD-re szeretnék kiírni pár albumnyi zenét. Szerencsétlenségemre összesen pont 701 MB a 4 album összesen. Akkor ezt most kiírhatom a papíron 700 MB-os CD-re, ha az a sajátgépben 702 MB-ot mutat?

2.) Autóban szeretném majd hallhatni, és arra lennék kíváncsi, hogy ha 4 mappát csinálok a CD-n, hogy a zenék ne keveredjenek össze, akkor attól még fogja tudni olvasni az autórádió? Nem zavarja meg, hogy mappákba vannak rendezve a zeneszámok?

Előre is köszönöm a válaszokat!

2013. júl. 21. 17:36
 1/2 anonim ***** válasza:

1) Valószínűleg a 700 és 702 mértékegység-különbség. Az is lehet, hogy nem akarták kicentizni, és kicsit nagyobbat csináltak. Mivel a 701-et és a 702-t is a gépeden mérted, valószínű rá fog férni. Egyébként 1000 db-os puzzle is 1008 darabos igazából. Ugyanakkor nem drága a CD, én inkább kettéosztanám a cuccot és két lemezre írnám, mert a lemez széle könnyebben sérül, karcolódik. Ha csak a feléig írod, kevésbé kell vele óvatosan bánni.

2) Autórádiója válogatja, sajnos ezt nem lehet előre megmondani. De az ilyen alapdolgokat tudni szokták a nem ősrégi példányok.

2013. júl. 21. 17:51
 2/2 A kérdező kommentje:
Rendben, értem, köszi a választ! Akkor valószínűleg csak 3 albumot írok ki egy CD-re, mappákba szedve, aztán próba-szerencse alapon kipróbálom a kocsiban. De szerintem is működni fog egyébként...
2013. júl. 21. 17:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!