Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Miért rossz másik tévén az...

Miért rossz másik tévén az adás képe?

Figyelt kérdés
Nemrég lett bekötve a T-home sat tv. Intek beltérit kaptam. Csak én nézem tévé helyett monitoron HDMI-n keresztül. Amikor a beltéri be van dugva és működik, akkor a másik szobában a tévé képe zavaros, hangyás lesz, de még nézhető. Ott földi analóg adást néznek. Miért lehet ez? Gondoltam, hogy valami zavar a hálózaton keresztül, de nem, mert ha szünetmentesről megy az egész, elválasztva minden hálózati dologtól, akkor is rossz a másik szobában a kép. Ha kihűzom a beltérit egyből tiszta lesz a kép. Anyámék nézik a másik szobában a tévét, de ők nem akarnak, és nem is fognak az analóg adás megszűnése előtt digitálisra váltani.
2009. okt. 17. 20:06
 1/3 anonim ***** válasza:
Nálam nem okoz ilyet, esetleg annál a TV-nél amelyiken ilyenkor rossz a kép meg kellene nézni az antennát esetleg ha van antenna erősítő rajta az szedhet össze zavart vagy az antenna kábelnek a külső árnyékolása van elszakadva. Leg gyakrabban a dugónál szokott elszakadni vagy törni.
2009. okt. 17. 20:48
 2/3 anonim ***** válasza:

Még az előző vagyok, a TV és a műholdvevő antenna kábelei esetleg egymás mellett vannak azon kerestül is bejuthat a zavar, Próbáld másfelé vinni a kábelt.

És még egy, a földi vevő antenna a parabola közelében van? Esetleg még ott is bejuthat a zavar.

Ezeket kellene végignézni. Ha a kábel távolabb helyezése nem oldja meg a problémát akkor az antennát kell máshova szerelni. Nálam kb. 4-5m van a parabola és a földi vevőantenna között.

Esetleg a műholdvevő koaxkábelének a bekötése is lehet hibás. Nálam másodszorra sikerült nekik föltenni a bugót a kábelra, mert elsőre zárlatos lett és nem vett semmit.

Elég bénák a szereléshez úgy láttam, mert nem is ez volt a szakmájuk csak kizavarta őket a cég szerelni mert sok volt a meló.

Amit 2 szerelő megcsinált 3 óra alatt azt én egyedül megcsináltam volna 1 óra alatt. Dehát ez a trééééhome...

2009. okt. 17. 20:53
 3/3 A kérdező kommentje:
Nekem eddig is volt parabolám, az a beltéri nem csinálta ezt. A két antenna között bőven megvan az 5 méter. A vezetékek sehol nincsenek egymás közelében. Az eddigi parabolát először szerelő szerelte, majd én ugyanoda csak egy külön tartóra, a kábelezést teljes egészében én csináltam. A régi parabola helyére került a t-s, ugyanazon a kábelen jön be a jel. Nálam szerencsére profi (legalábbis eléggé annak látszó) szerelő (csak egy ember) volt. Tartott az egész kb. 20 percig, ebből 10 a földön volt, a darabokban lévő antennát rakta össze meg felállított egy létrát hogy felérjen az antennáig. Ezután feldobta a tartóra és műszerrel belőtte az antánnát. A beltérit közben én bent összeraktam.
2009. okt. 17. 21:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!