Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Tablet billentyűzetnél hogy...

Sarathie kérdése:

Tablet billentyűzetnél hogy kell ékezetet írni? Milyen alkalmazást kell hozzá letölteni?

Figyelt kérdés
Tablethez vettem egy olyan billentyűzetet ami egyben tok is, csak az a baja hogy az ékezetes betűk nem fértek rá. Elvileg van olyan alkalmazás amivel dupla kattintással ékezetes betűt ír vagy valami hasonlo. Tényleg van ilyen? És ha igen, mi a neve, és hol találom meg?

2013. júl. 5. 09:44
 1/8 anonim ***** válasza:
Nem elég ha hosszan nyomod a betűt?Például ha á betűt akarsz írni tarts az ujjad a kijelzőn az a betűn és kiadja a lehetőségeket.
2013. júl. 5. 14:53
 2/8 A kérdező kommentje:

köszönöm a válaszod, de ahogy az alsó szövegben is írtam nem a virtuális billentyűzettel van a gondom ( ott tudok ékezettel írni, most is arrol írok. Hanem vettem egy tokot hozzá aminek a felső részébe bele lehet tenni a tabletet alsó rész meg egy billentyűzet. Itt egy link, ilyen tokom van: [link]

És ezen a tokon nincs ékezet. Erre keresek programot vagy beállítás.

2013. júl. 6. 08:00
 3/8 anonim válasza:

leírom neked a 3 billentyû kombinációt:

alt+E=´ és utána meg kell nyomni azt a billentyût ameikre ` akarsz tenni tehát A=Á stb.

alt+U=¨ ua.

alt+I= ^ ua

(ha megnyomod az alt-ot és az E betût akkor (´) ezt addig kiemeli valamilyen színnel még valamelyik betût le nem ütöd.

Reméljük sikerül neked is. :)

2013. júl. 7. 13:29
 4/8 anonim ***** válasza:

Az is egy megoldás, hogy magyar kiosztást "varázsolsz", ha van annyi "fölös" billentyű. Ehhez pl. az ingyenes anysoftkeyboard-ot kell letölteni, s ahhoz a magyar nyelvcsomagot. Kettő van a magyar nyelvcsomagból (másképp nem tudom beazonosítani neked, csak úgy, hogy) amelyiknek ikonja alacsonyabb felbontású (pixeles) azt töltsd le.

Miután letöltötted, a beállításokban a nyelv és bevitelnél be kell állítani, hogy az anysoftkeyboard legyen a beviteli eszköz, majd magában az anysoftkeyboardban (ikonjával futtatod) beállítod a kívánt billentyűzetet pl. magyar tablet, s az angolnál kiveszed a pipát. Bug, hogy hiába veszed ki a pipát az angolnál, nem jegyzi meg elsőre, de másodjára már igen, tehát visszalépsz majd ismét belépsz a billentyűzet menüpontba s ismét kiveszed a pipát. Ha ez megvan, akkor a magyar ékezetes betűk oda kerülnek, ahol egy magyar ékezetes billentyűzeten lenni szoktak. Tanítható, szóval ha hiányzik valamelyik, betudod állítani egy tetszőleges billentyűzetre, akár funkciógombokra.

2013. júl. 7. 18:36
 5/8 anonim ***** válasza:
Jaaaa! S hoz még annyi pluszt is, hogyha rajta van a billentyű, akkor a virtuális nem ugrik föl, ugye ez előfordul androidnál, hogy csatlakoztatott billentyűzet mellett is megjelenik a virtuális.
2013. júl. 7. 18:40
 6/8 A kérdező kommentje:
köszönöm válaszotok. Ma fedeztük fel bátyámmal hogy lehet magyarra állítani a billentyűzetet és véletlen megnyomásból rájöttem hogy így kb. az egész billentyűzet átrendeződött. És van ékezet is a különféle jelek helyett. :) Majd valami megoldással átírogatom magyar billentyűzetre és megoldódik a problémám. :)
2013. júl. 7. 22:04
 7/8 anonim ***** válasza:
Informatikai boltokban lehet kapni matricát billentyűzetre. Pár százas tétel.
2013. júl. 8. 15:37
 8/8 A kérdező kommentje:
köszönöm, majd akkor keresek
2013. júl. 9. 13:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!