Tablet billentyűzetnél hogy kell ékezetet írni? Milyen alkalmazást kell hozzá letölteni?
köszönöm a válaszod, de ahogy az alsó szövegben is írtam nem a virtuális billentyűzettel van a gondom ( ott tudok ékezettel írni, most is arrol írok. Hanem vettem egy tokot hozzá aminek a felső részébe bele lehet tenni a tabletet alsó rész meg egy billentyűzet. Itt egy link, ilyen tokom van: [link]
És ezen a tokon nincs ékezet. Erre keresek programot vagy beállítás.
leírom neked a 3 billentyû kombinációt:
alt+E=´ és utána meg kell nyomni azt a billentyût ameikre ` akarsz tenni tehát A=Á stb.
alt+U=¨ ua.
alt+I= ^ ua
(ha megnyomod az alt-ot és az E betût akkor (´) ezt addig kiemeli valamilyen színnel még valamelyik betût le nem ütöd.
Reméljük sikerül neked is. :)
Az is egy megoldás, hogy magyar kiosztást "varázsolsz", ha van annyi "fölös" billentyű. Ehhez pl. az ingyenes anysoftkeyboard-ot kell letölteni, s ahhoz a magyar nyelvcsomagot. Kettő van a magyar nyelvcsomagból (másképp nem tudom beazonosítani neked, csak úgy, hogy) amelyiknek ikonja alacsonyabb felbontású (pixeles) azt töltsd le.
Miután letöltötted, a beállításokban a nyelv és bevitelnél be kell állítani, hogy az anysoftkeyboard legyen a beviteli eszköz, majd magában az anysoftkeyboardban (ikonjával futtatod) beállítod a kívánt billentyűzetet pl. magyar tablet, s az angolnál kiveszed a pipát. Bug, hogy hiába veszed ki a pipát az angolnál, nem jegyzi meg elsőre, de másodjára már igen, tehát visszalépsz majd ismét belépsz a billentyűzet menüpontba s ismét kiveszed a pipát. Ha ez megvan, akkor a magyar ékezetes betűk oda kerülnek, ahol egy magyar ékezetes billentyűzeten lenni szoktak. Tanítható, szóval ha hiányzik valamelyik, betudod állítani egy tetszőleges billentyűzetre, akár funkciógombokra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!