Tablet PC! Melyik a jobb Windows 8, Android JB, vagy IOS 6?
És melyik,miért jobb?
Platformonként melyiket ajánljátok 80-120ezer körül?
És IOS-re mennyi ingyenes alkalmazás van vagy meglehet úgy oldani mint androidnál, hogy letöltöm és úgy rárakom?
Előre is köszi!! :)
(jöhet a másik véglet)
Én android párti vagyok, azt is ajánlom. Szerintem színesebbek az alkalmazások, amiket nem csak nagy cégek csinálnak. Ha van egy kis programozási érzéked akár te is csinálhatsz. Szerintem kezelhetőbb, testreszabható. Árban is olcsóbb, ráadásul ha az IOS kinézete fogott meg Espier Launcher segíségével úgy is nézhet ki, mint egy IOS készülék.
Megpróbálok elfogulatlanul írni.
Tabletre ha nem vagy "elkötelezett" egyik márka illetve OS iránt sem, akkor iOS és Android között nem nagyon van különbség, ezek közül mindkettő jöhet. Android többre képes, pláne root után, de egy átlag felhasználónak amúgy is csak az a fontos, hogy tudjon böngészni, facebookozni, mindenféle alkalmazásokkal játszani és filmet nézni, ez mindkettőn megy. Megfelelő tableten Android sem akad, szóval ez nem szempont, illetve stabil, nem fagyogat, stb (utóbbi kettő sosem volt jellemző Androidra, de azért leírtam, mert valamiért elterjedt ez a tévhit).
iOS-ről meg azért azt mindenki tudja, hogy az is stabil, gyors, szóval ezt felesleges leírnom.
Windows 8-at meg egyáltalán nem ajánlom. Egyszerűen elszarták az egészet. Tabletre jó lenne, de csak x86-os tabletre, viszont ezekbe aktív hűtés van, ezáltal elég vastagok a tabletek, és hangos, zúg, hisz a ventillátor folyamatosan pörög. Meg úgy ahogy van el kéne felejteni az aktív hűtést tabletekbe, az nem is tablet. ARM alapú tabletekre viszont csak Windows RT van, ami meg csak szimplán szar. (És ez nem kapcsolódik ide, hisz tabletekről van szó, de azért megemlítem, hogy PC-re is sikerült elszarni, hisz PC-n a csempék meg a sok egyéb funkció használhatatlan).
Szóval Android vs iOS.
120k-ból kijönne egy iPad 4 vagy egy Nexus 10 is, ha nagy tabletet akarsz. Mindkettő jó, felbontása/kijelzője mindkettőnek a topon van (de Nexus-nak jobb), hardveresen sem gyenge egyik sem, szoftveresen is ott vannak, nem akadnak. Nexus előnye (mármint más Androidos tabletekkel szemben), hogy sokáig támogatott, és elsőként kapja meg a frissítéseket. Ez iOS-nél is így van, de ott "megszokott", hisz csak pár eszközre kell kiadni a frissítést.
"Kicsi" tabletek közül iOS-ből nem meglepő, iPad mini, hisz nincs más, Androidosok közül Nexus 7. Bár a helyedben ezek közül egyiket sem venném meg, hanem várnék mindkettőnél a következő generációra, de ha nem tudsz várni akkor azért szemezgess velük, amelyik valamilyen szubjektív indok miatt jobban bejön, azt vedd meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!